Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Как да се грижим за изтощена - увредена коса ?

Изтощената и увредена коса е накъсана, безформена, без блясък и без жизненост.А причините за това състояние са боядисване , обезцветяване, употреба на стилизанти, третиране с топлинни уреди... Можете да възстановите част от свойствата на косата си като спазвате определени грижи за изтощена и увредена коса .

В случай, че използвате сешоар, оставяй косата си леко влажна, за да бъде косъма хидратиран. Когато я подсушавате с кърпа, само леко я попивайте.

– НЕ-ТЪРКАЙТЕ с кърпа косата .Интензивното търкане нарушава целостта на косъма. Най-хубаво е да я оставите да изсъхне от въздуха.

- Използвайте боя с ниско или без съдържание на амоняк. Подстригвай редовно (ежемесечно).

- Изключително избягвайте ресането на мокра или влажна коса, а ако все пак се налага, използвай гребен с широки зъбци , предимно силиконови . За суха коса се препоръчват четки и гребени с естествен косъм, тъй като металните и пластмасовите вредят не само на скалпа, но и на здравината на косъма.

- След плуване в морето или басейна, задължително измивайте косата си с подхранващи продукти, които да й върнат загубените от солта и хлора естествени вещества.

- Яжте храни богати на белтъчини (пиле, риба, ядки), на мастни киселини и на витамини и минерали.
Поне веднъж месечно нанасяй ампули с витамин А и Е, с кератин и други растителни екстракти. Те ще подхранят косъма в дълбочина.

- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си правете терапии с ампули ( с Кератин , с Серамиди , с Стволови клетки ) поне 2 пъти месечно те ще възстановят структурата на косъма ви , като запълнят порьозните участъци.

- Използвайте качествена козметика, предназначена специално за изтощена и увредена коса. Освен шампоан и балсам, слагайте маска и се довери на спрейовете или масла без отмиване за финал. Така косата ви ще бъде бляскава, подхранена, хидратирана и ароматизирана.

-Какви точно продукти да си вземете ? 
в магазин #Beauty House ще намерите всичко от което се нуждае вашата коса :)