Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Как да се грижим за къдриците през лятото

Лятото идва със собствен набор от предизвикателства за къдрава коса – изсушаващо слънце и влага причиняваща накъдряне и бухване   – но с правилния план за игра, вашите къдрици могат да изглеждат най-добре дефинирани, най-здравословни. Екипът на hairMAG от стилисти и тритментолози ще ви сподели как  да увеличите максимално добрите си дни за  красиви къдрици през летния сезон.

Ето и нашите няколко съвета :

1. Ново начало. „Рестартирайте къдриците си, като ги почистите с избистрящ шампоан ( Дълбоко почистващ) . „Това ще ви отърве от замърсяванията и натрупванията от стилизиращи продукти, за да помогне на къдриците ви да изглеждат съживени и готови за лятото.” И не забравяйте да използвате след Дълбоко почистващия шампоан , дълбоко овлажняващ балсам или маска !
2. Останете хидратирани. Къдриците жадуват за влага, а плажните дни могат да ги изсушат. „Не забравяйте, че тъй като летните горещини ни дехидратират, те също дехидратира косата ни. „Пийте много вода и нанасяйте балсам или мляко без изплакване върху краищата си, за да им помогнете да останат хидратирани.“ след това можете да запечатате влагата с масло.
3. Запечатване на влагата.
Най важната част от лятната грижа за къдрава коса е да запечатате влагата, след като хидратирате косата си. Тези гелове са страхотни за минимизиране на накъдрянето, помагат на косата да задържа влагата и подобряват формата на къдрици съдържат влагоустойчеви съставки което гарантира дълготраен ефект— Booster Fluid или Creme Gel Antihumidite на Preve Laboratories, също така Bounce Curl light hold creme gel или Ouidad Advanced Climate Control. Нанесете гела върху балсамa без изплакване или крем активатора или мляко, каквото използвате за подхранване и хидратация на косата, за да запечатате влагата !
4. Променете продуктовия си гардероб. Както променяте зимните си дрехи с летни , така дайте и на рутината си за грижа на косата сезонна актуализация.
Изменете тежкия зимен режим на шампоан, балсам и стайлери за борбата с Frizza ( разхвърчаването),ви препоръчваме влагоустойчиви стайлери като Booster Fluid или Creme Gel Antihumidite на Preve Laboratories, също така Bounce Curl light hold creme gel или Ouidad Advanced Climate Control. „Лятната жега и влажността могат да накарат къдриците да станат неуправляеми“, тези продукти поставят контрола във вашите ръце.
5.Използвайте Шампоан по-рядко. „Къдравата коса не трябва да се мие често през цялото време, особено през лятото „Прекалено често измиване на къдравата коса я прави податлива на разхвърчаване, особено при влажно време.“ Нашия съвет: Пропускайте шампоана, когато почиствате косата си. Вместо него използвайте измиване с CO WASH балсам, за да оставите къдриците гладки и очертани, но внимавайте ако имате проблем с мазен скалп, дерматит или косата ви е тънка в тези случай, Co Wash балсам не се препоръчва !
6. За да предпазите косата от хлор и да я поглезите преди басейна, намокрете я с ревитализиращ спрей препоръчваме водата с ямайско рициново масло на As I Am преди плуване, след това нанесете балсам без изплакване или малко масло. Така подготвена косата, няма да попие толкова много хлорирана вода в басейна. Препоръчваме да използвате шапка за плуване за допълнителна защита и никога не оставяйте хлорирана вода в косата си. Морската вода също трябва да се изплакне, тъй като солта причинява сухота с течение на времето.

7. Разбира се незабравяйте да предпазвате косата от вредните UV лъчи, като най-добрият начин е да използвате шапка или шал. Има продукти които се описват, че са с UV защита, но за да действат наистина трабва да съдържат сертифицирани химични UV филтри, за съжаление повечето марки не използват такива, единствено някой използвани масла в продуктите имат естествена лека защита от слънцето, но тя е минимална дори не е доказано до каква степен може да предпазват и не трябва да се разчитате само на нея.