Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Как да се грижим за коса с ниска, средна и висока порьозност ?

Съвети за грижа за коса с ниска порьозност 

Косата с ниска порьозност реагира добре на дълбоко кондициониране. Съветваме ви да правите  дълбоко кондициониране  си поне веднъж седмично. Прилагайте топлина при дълбоко кондициониране, за да отворите косъма - Когато използвате маски или правите терапия на косата си, не забравяйте да използвате някаква форма на топлина. Използвайте затоплена кърпа или просто сложете найлонова шапка и загрейте с сешоар за 5-10 мин.

Използвайте топла или гореща вода понякога, когато миете косата си, тъй като тя позволява натрупването на мръсотия и продукти от скалпа ви да бъдат отстранени. Топлата вода помага за отваряне на порите и кутикулата на косъма ви. Нооо… имайте предвид, че прекомерното миене на косата с гореща вода може да я направи прекалено пореста, което да я направи суха и чуплива

По-леките продукти работят най-добре за коса с ниска порьозност, като флуиди и  не толкова гъсти балсамообразни продукти за коса. Кремовете и маслото ще направят косата ви мазна, тъй като поради гъстата консистенция е по-трудно за кичурите ви да абсорбират тези продукти. Използвайте по-леки масла като масло от гроздови семки, бадемово масло, масло от авокадо, масло от жожоба и арганово масло.

Нанасяйте продуктите върху влажна коса

Не използвайте или просто не прекалявайте с протеиновите продукти за грижа. Косата с ниска порьозност обикновено е чувствителна към протеини и би било добре да сте внимателни с употребата им.

Използвайте продукти с овлажнителни съставки – Които привличат и задържат влагата. Когато купувате продукти, потърсете съставки, които съдържат овлажнител, мед, глицерин, алое вера, хиалуронова киселина, пропилей гликол и други.

Съвети за грижа за коса с средна порьозност

Изпползвайте редовно измиване с ДПШ (Дълбоко почистващ шампоан  за да избегнете достигането до небалансирано състояние

Не забравяйте да правите чести процедури за овлажняване и укрепване на косата, за да поддържате здравето на косата си

Опитайте многоетапна рутина, но използвайте леки продукти

Експериментирайте с няколко богати на протеини продукта, за да откриете перфектния баланс на протеин и овлажняване.

Съвети за грижа за коса с висока порьозност

Използвайте балсами или продукти, които да разплитат косата(Тъй като кутикулите на косата ни са отворени, косата много лесно се заплита. Така че имате нужда от продукти, които ще помогнат за лесното разплитане на косата ви)

Използвайте маски за коса  – Дълбокото кондициониране е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за коса с висока порьозност. Маските за коса са с по-плътна консистенция и съдържат съставки, които проникват в косъма. Целта им е ВРЕМЕННО да възстанови и подхрани кутикулите на косъма с по-висок вискозитет. Тъй като маската е по-плътна, тя трябва да се остави върху косата по-дълго, за да проникне в косъма. Маските за коса са като временно решение. Това е нещо, което трябва да правите редовно.

Третирането с протеини е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО – за разлика от косата с ниска порьозност. Силно порестата коса има дупки в косъма и протеинът временно запълва тези дупки и укрепва косъма. Протеинова терапия се грижи да запълни и подсили косъма. Не забравяйте, че протеинът не е овлажнител и не трябва да се третира като такъв.

Изплаквайте със студена вода, за да затворим вече отворената кутикула. Това е най-добрият начин да запечатате влагата.

Нанесете продукти върху мокра коса – косата ви така или иначе ще попие водата след няколко минути, така че е най-добре да нанесете продуктите върху мокра коса.

Тежките продукти – като кремове и масла са склонни да поддържат косата ни хидратирана за по-дълъг период от време в сравнение с по-леките продукти. Тежкото масло и кремове помагат за запълване на празнините във вашите повредени кутикули и допълнително предпазват косата ви от загуба на твърде много влага.

Масла за запечатване – масло от жожоба, зехтин, кокосово масло, масло от авокадо 

Стремете се да оставяте косата да изсъхва на въздух възможно най-често.