Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Професионални съвети за възстановяване на къдравата коса след лятото

Възстановяване на  чупливата и къдрава коса след летните месеци:

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ?
КОСАТА ИМА ЗАЩИТНО ПОКРИТИЕ, НАРЕЧЕНО ХИДРОЛИПИДЕН СЛОЙ , И ДОКАТО КОСАТА СЕ ИЗСУШАВА, ТОЗИ СЛОЙ СЕ РАЗПАДА. АКО БОЯДИСАМЕ КОСАТА СИ ТОЗИ СЛОЙ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ. ЛЕТНИТЕ МЕСЕЦИ МОГАТ ДА БЪДАТ ОСОБЕНО СУРОВИ ЗА ТОВА ЗАЩИТНО ПОКРИТИЕ И КОГАТО КОСАТА Е ИЗЛОЖЕНА НА ДРУГИ ЕЛЕМЕНТИ КАТО ХЛОР, СЛЪНЦЕ И СОЛЕНА ВОДА, ТОЗИ СЛОЙ МОЖЕ ДА СЕ ВЛОШИ. ТАКА ЕСТЕСТВЕНАТА ВЛАГА, КОЯТО КОСАТА ВИ ИМА В СЪРЦЕВИНАТА НА ВСЕКИ СТВОЛ, СЕ ИЗПАРЯВА И КОСАТА ВИ ГУБИ СВОЯ БЛЯСЪК, БЛЯСЪК И ЗДРАВЕ. ВЛОШАВАНЕТО НА ХИДРОЛИПИДНИЯ СЛОЙ И УВРЕЖДАНЕТО НА КОСАТА СЪЩО ЩЕ ДОВЕДАТ ДО СУХОТА, ЦЪФТЯЩИ КРАИЩА И НАКЪСВАНЕ. СТРУКТУРАТА НА КОСЪМА Е ИЗГРАДЕНА ОТ ПРОТЕИНА КЕРАТИН, КОИТО Й ПОЗВОЛЯВА ДА ПОДДЪРЖА СВОЯТА ВЛАЖНОСТ, ЗДРАВИНА И БЛЯСЪК И СЛЕД КАТО ВЛАГАТА ИЗЧЕЗНЕ, КОСАТА ВИ СЕ УВРЕЖДА И ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОПРАВЕНА.

Следвайки нашите професионални експертни съвети ще възвърнете отново живота и красотата на къдравата и чуплива коса.

1. Възстановяването на влагата в косата ви, изгубена през летните месеци, е най-важният аспект в подготовката на косата ви за есента. Овлажняващите шампоани и балсами са чудесен начин да започнете този процес. Дълбокото кондициониране е най-лесният и един от най-ефективните начини да върнете живота на вашите къдрици.Обичаме дълбоко кондициониране един до два пъти седмично, за да хидратираме и възстановим къдриците. Дори когато косата ви е най-здрава, овлажняването винаги е от ключово значение, за да поддържате къдриците в своя връх.

Тук е момента да обърнете внимание, че Почистването на скалпа и косата е от съществено значение за това, ако сте решили да възстаноявате влагата на сухата и увредена коса от лятото, ви препоръчваме да започнете 1 вото почистване с ДПШ( Дълбоко почистващ шампоан) и то такъв който освен че ще почисти косата като премахне замърсяванията, натрупването на продукти, ще отстрани излишния себум, но и най важното ще премахне натрупания хлор и ще детоксикира скалпа . Точно такъв шампоан за премахване на всичко включително на хлор и варовик е Bamboo Charcoal на марката ''Preve Laboratories ''.

Преди използването на ДПШ при коси с ниска порьозност препоръчваме да използвате метода Pre-Poo - тъй като помага да се заключи влагата и да се предпази косата от отстраняващите ефекти на шампоан.

2. Използвайте маска за коса.

Маската ще съживи вашите коси и по-специално косъма. Маската за коса, поради продължителността на времето, през което продуктът остава върху косата ви, ще проникне в косъма, за да възстанови влагата( Можете да я използвате и с загряване ) за по-добър и максимален ефект.

Първо намокрете леко косата си и след това нанесете косата си с маската за коса. Уверете се, че всички кичури са включени (внимателно разресване с мокра четка или гребен с големи зъби ще направи това) и след това увийте кърпа около главата си за един час (или повече). Ако обмисляте да боядисате косата си скоро , не забравяйте да използвате маска за коса един ден преди услугата. Това ще даде на вашите кичури малко повече любов и ще ги защити повече в деня на боядисването.

3.Преборете начупването и безразборно хвърчащата коса -Тъй като къдравата коса е известна с това, че не позволява на нашите естествени масла да достигнат до кичурите ни, уверете се, че слагате достатъчно количество масло във вашите къдрави кичури тази коса има нужда освен от горе споменатите продукти също така и от Балсам без изплакване, крем или масло за коса.Тези продукти са предназначени да подхранят и да овлажнят косата да запълват кутикулата на косъма и да пригладят хвърчащите краища за да бъде по красива и по гладка косата.

►ЗАПЕЧАТАЙТЕ ВЛАГАТА

За да сте сигурни, че влагата е запечатана в косата, обмислете използването на масло. Изключително ефективен продукт за запечатване на влагата в косата е след измиването с шампоан да изпозлвате балсам за коса с ниско pH , балсама с ниско ph затваря кутикулата на косъма и по този начин запечатва влагата ( такъв балсам с ниско pH е дълбоко овлажняващия балсам на ''Preve Laboratories'' Deep Conditioner )

►За възстановяване на влагата в косата препоръчваме да използвате един от двата метода в зависимост от порьозността на косата ви метод LOC или метод LCO.

4.Отървете се от цъфналите връхчета .
5.Изплаквайте косата с хладка вода - изплакването с хладка вода запечатва кутикулата на косъма. Използването на топла вода уврежда косата.

6. Изберете правилните продукти спрямо вашият тип коса и порьозност отговарящи на CGM .