Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Как да боядисаме косата си правилно в домашни условия ?

 

Боядисването на косата самостоятелно вкъщи е много привлекателно. Въпреки това, качествено и красиво боядисване на косата в дома на невинаги е постигнато за всички дами. За да се боядисате сами сполучливо да използвате навици, определена сърдечност и познаване на някои хитринки. Ето пет лесни трика като да боядисвате косата в домашни условия и винаги да получавате чудесен ефект.
1. Разделете косата на части
Едно от началото на създаването на салонното боядисване е, че над косата ще работи майстор. И, естествено, вероятността да се боядисват качествено всички косми без изключение се увеличава многократно. Ако боядисвате косата сами и никой от домашните не помагате, най-вероятно ще се наложи да оставите в неудобни пози, опитайки равномерно да боядисате кичурите и в задната част на главата.
За да ви е удобно, разделете косата, примерно, на четири части. Едната ще мине по посока от челото към тила, втората и третата - перпендикулярно на първата през върха на главата от едното към другото. Четвъртата е тилова част или трябва да се получи знак „+“, изобразен на главата ви. Частите трябва да се получат приблизително еднакви. Фиксирайте косата с пластмасови шноли или специални фризьорски клипсове.
След това равномерно започнете да нанасяте боята. Първо по челната част и след това премията към тилната част. Съставете нанасяйте с леки движения по посока от корените постепенно освобождаващи, като създавате небесните кичури, защитени с клипсовете. На последно място стилистите препоръчват да се открият косата в мрежата точно до челото и слепоочията, като например там като косата е по тънка и бързо попива пигмента.

2. Нанасяйте мазен крем или вазелин върху кожата върху челото, слепоочията и шията
При домашно боядисване, вероятноста да  изцапате  кожата и лицето си е много голяма. Съветваме ви да нанесете върху  върху  челото, слепоочията и врата вазелин или мазен крем. За същата цел можете да използвате 8и балсам за устни. Мазнините, съдържащи се в тази козметика, ще помогнат боята да не попие в кожата. 

3. Използвайте специална четка
, която се продава в козметичните и специализирани фризьорски магазини. С нейна помощ боята ще се нанесе върху косата по добре и цветът ще бъде по равномерен. Много стилисти предпочитат да използват малки четки. Смята се, че с тях се нанася по-прецизно. Ако имате малко опит, по-голямата четка може да се окаже удобна и цветна да се получи по равномерен. Ако често боядисвате косата си, не забравяйте редовно да сменяте четката. Захабяването на космите на четката може да стане причина за увреждане на косата и кожата на главата и в течение на времето, за да доведе до появата на цъфнали връхчета.

4. Времето е решаващ фактор
Стилизирайте съвет за смесване на оцветяващи съставки непосредствено преди употреба, независимо дали боята е амонячна или безамонячна. Не е необходимо да се съхранява дори и за кратко време, тъй като активните процеси при окисляване могат да отслабят оцветяващите свойства на боята. 
Боята трябва да се прилага бързо. Ако искате да получите равномерни и красиви нюанси, интензивност на цветовете приблизително еднаква част от различни части на главата, за да се изисква това да стане в рамките на десет до петнадесет минути. Между другото, за да получим красив цвят, не щадя боя. Трябва да бъде много: по-добре повече, ако не по-малко, иначе цветът ще се получи вял, блед, а някои кичури ще се окажат неоцветени.

5. Важни съвети за след боядисването
Ако използвате специални шампоани, срещу пърхот или срещу косопад например, имайте предвид че те измиват цветове от косата и за предпочитане е да купувате предназначени специално за боядисана коса.