Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Методи за определяне структурата (диаметъра) на косата

Метод 1: Определяне на структурата/диаметъра на косата.

  1. Измийте косата, както обикновено, използвайки шампоан и балсам. Изплакнете я добре от продуктите и изберете време, когато няма да спортувате и да се потите, защото това може да промени резултатите ви.
  2. Оставете косата да изсъхне. Използването на сешоар може да промени начина, по който косата реагира в определен период от време, така че подсушаването ѝ с кърпа и естественото ѝ изсъхване е най-добрият метод.
  3. Отрежете обикновен конец, не дебел за шиене с дължина 15-см. 
  4. Издърпайте косъм от вече сухата си коса, като се постарайте да е с корен, а не скъсан през средата. Искате да видите каква е гъстотата на косата, така че изберете косъм от горната част на главата и запомнете, че не трябва да имате нанесени стилизиращи продукти.
  5. Поставете върху бял лист конеца и до него откъснатия косъм, за да направите сравнението по-лесно.
  6. Сравнете косъма с конеца, като ги погледнете отблизо, например с лупа или с увеличително огледало. Ако косата е къдрава, разтегнете косъма, преди да го сравните.►Тънка коса: Ако дебелината на косъма е по-тънка от тази на конеца, имате тънка коса. ►Средноплътна коса: Ако косата ви е с еднаква дебелина като конеца, имате средноплътна текстура на косата.►Плътна коса: Ако космената нишка е по-дебела от конеца, сте късметлии и имате гъста коса.

Метод 2 

Можете да измерите дебелината на косата като я съберете на опашка и измерите обиколката и.

Ако обиколката е по-малка от 5 сантиметра, то косата е тънка,ако обиколката е 5-10 сантиметра, тогава дебелината е средна. Ако е над 10 сантиметра е дебела коса.