Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Ръководство за контрол на къдрава коса тип 4А, 4В, 4С

Къдрава коса с тип къдрици 4 е известна като коса с афро текстура, това е най-деликатната текстура на коса, която съществува. Грижата за коса тип 4 изисква нежно боравене и трябва да се оформя с възможно най-малко манипулации, за да се запази нейната дължината, обем и растежЕстествената къдрава  коса тип 4 трябва да бъде добре поддържана поради нейното крехко състояние.

Естествените текстури на къдрава коса тип 4A обикновено се състоят от силно дефинирана афро-текстурирана коса, която е навита със силна дефиниция на къдрици. 4A текстурата на къдравата косата може да бъдe финa. Нишките на къдравата коса от тип 4A , приличат много на буквата "s" и са плътно събрани заедно, придавайки на косата по-плътен вид. Въпреки че къдравата коса 4A задържа по-добре влагата от другите текстури на косата тип 4, тя все пак изисква влага. След като естествената коса се намокри, тя става по-податлива на заплитане, което разбира се може да доведе до накъсване .След почистване на косата нанесете овлажняващ балсам, за да хидратирате косата си и да омекотите къдриците.

Съвет : Използването на дълбок балсам ще помогне за укрепване на косата ви, за да ви даде страхотни къдрици. Къдравата Коса тип 4А изисква често овлажняване след измиване и като част от ежедневната ви грижа за косата.,Нанасяйте лек балсам без изплакване Leave in за да гарантирате, че къдриците ви ще останат меки, хидратирани и обемни всеки ден.Също така е много добре да използвате изцяло натурални масла или леки овлажнители, за да намалите фриза и да подобрите естествения блясък на къдравата коса.

Текстурите на къдрава коса тип 4B са много подобни на косата 4A, но тази текстура има по-малко дефиниция на къдриците и може да се свие до 70 процента от истинската си дължина. Например, косата ви може да бъде дълга 22 см, но изглежда дълга само 8 см, след като е напълно суха.

Ако имате къдрава коса 4B, може да забележите, че кичурите ви са повече навити, отколкото къдрави.Нишките на косата приличат много на буквата „z“ и ще имат усещане като на памук. Къдравата коса тип 4B също може да варира по дебелина и изисква много кондициониране и хидратация като част от ежедневната ви рутина за естествена грижа на косата.

Както всички текстури на къдравата коса тип 4, косата 4C е изключително крехка и лесно податлива на накъсване, ако не се обработва правилно. Тази текстура има много малко или никаква дефиниция на къдрици и може да бъде устойчива на влага.Текстурата на къдравата коса тип 4C също може да се свие до 75 процента от истинската й дължина. Ежедневно кондициониране е необходимо, за да се предотврати прекаленото изсушаване, чупливост на косата и склонност към накъсване. Къдравата коса 4C също се заплита лесно и трябва да се борави с нея, сякаш боравите с деликатен кашмирен пуловер.

Съвет : Къдравата Коса тип 4C трябва да се овлажнява и кондиционира редовно. Тъй като нишките на косата на 4C са много плътни прилепнали  една към друга, тази текстура е по-податлива на накъсване от всяка друга текстура на косата. Дълбокият балсам може да се използва веднъж седмично или толкова често, колкото е необходимо, за да омекоти и овлажните косата. Къдравата коса тип 4C обича масла и овлажняващи продукти които да я хидратират  и да задържат влагата.

Съвет : Винаги използвайте продукти спрямо порьозността на вашата къдрава коса !