Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Глицерин

Интересна тема , която вълнува напоследък къдрокоските

Много източници твърдят, че глицеринът не трябва да се използва през зимата. Но колко вярно е това?

Какво казва науката за косата ?

Глицеринът е един от най-добрите овлажнители за кожата и косата, поради тази причина се използва в повечето продукти. Овлажнители като глицерин овлажняват и привличат влагата от въздуха към косата.  Твърдението, че през зимата (когато въздухът е студен и сух ) глицеринът издърпва водата от косата НЕ е добре проучено и доказано. Разумното заключение е, че когато въздухът е изключително сух, този продукт е по-малко ефективен, поради простата причина,че във въздуха няма достатъчно влага !

Освен студеното време на вън, сухия въздух породено от отоплителните уреди във дома или на работното място, също са причина , глицерина да не работи ефективно .

Когато времето стане твърде сухо, глицеринът не може да издърпа достатъчно вода към себе си и губи своята ефективност. Когато въздухът е много влажен тогава глицеринът привлича много влага и косата ви губи дефиницията си.

Ние ще ви предложим решение за използването на продукти с глицерин в зимните месеци:

►Използвайте пара за да може глицеринът да бъде по-ефективен в по-сух климат.  Можете просто да нанесете продукта с глицерин върху косата си първо и след това да влезете под душа с непокрита коса, така че глицеринът да може да извлече влагата от парата на душа. 

►Друг трик е да запечатате влагата в косата си, като първо използвате масло и след това да нанесете продукта си който съдържа глицерин.

Заключение:  

За тези които се опитват да избегнат продукти с глицерин , но са установили, че  продуктовия им арсенал е пълен с продукти, които съдържат глицерин, но не искат да ги изхвърлят: първо използвайте масло, за да запечатате влагата и след това нанесете продукта с глицерин или използвайте пара, както описахме по горе .