Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

LCO метод за къдрава коса

Методът LCO е техника за овлажняване на косата, която включва наслояване на продукти за коса, за да се придаде трайна влага на косата.Методът LCO означава Lquid C Cream ,Oil , където първо нанасяте Leave in балсам без измиване , след това стилизиращ крем и накрая маслото.Методът LCO не е за всеки – той е специално за къдрави коси с коса с ниска порьозност.

Косата с ниска порьозност има стегнати кутикула т.е повърхостта на косъма е максимално затворена, което прави този тип коса много труден за овлажняване. Но след като успеете да овлажните косата си с ниска порьозност, влагата лесно се задържа с дни.

Течност– „L“ в метода LCO представлява течност.Течността, която трябва да използвате за тази стъпка, е балсам без отмиване на водна основа, а също така бихте могли да използвате и освежаващата водата  на As I Am .

Крем– „C“ в метода LCO означава крем, стилизиращи кремове или кремообразен активатор за къдрици който попада в категорията „крем“.

Масло– „O“ в метода LCO означава масло.За тази стъпка ще нанесете леко масло върху косата си.Няколко от най-разпространените леки масла са, авокадо, кокосово масло, зехтин и арганово масло.Леките проникващи масла ще придадат така необходимата влага на вашите кичури, въпреки склонността на косата с ниска порьозност да издържа на влага.Съветваме ви да не използвате запечатващи масла, ако имате коса с ниска порьозност.