Оторизиран Магазин

Персонални решения за изключителна коса

Защита на личните данни

Принципи за обработката на личните данни Дружеството "MK Бюти ООД Варна BG:202935229 което управлява електронния магазин www.hairmag.eu, декларира, че всички лични данни се считат за строго поверителни и за тях се спазват всички приложими законови разпоредби в областта на защитата на личните данни.

Безопасността на вашите лични данни е наш приоритет. Затова обръщаме необходимото внимание на личните данни и тяхната защита В тези Принципи за обработка на личните данни („Принципи“) бихме искали да ви информираме за това, какви ваши лични данни събираме и по какъв начин ги ползваме след това.

1. Лични данни и тяхната обработка

С цел закупуването на продукти от електронен магазин HairMAG вие подавате лична информация напълно доброволно – собствено и фамилно име, адрес и телефон за контакт и доставка на потребителя . Електронният магазин hairmag.eu използва личната информация единствено с цел за да получи необходимите данни за изпълнение на вашата поръчка за продукти . Изпратената от вас информация не се предоставя на трети лица.

1.1. Цели за обработката на личните данни:

Обработка на поръчки за стоки или услуги, направени независимо дали от нашата интернет страница, мобилни приложения или по телефона. Правно основание тук е необходимостта за изпълнение на договора за продажба.

  • Уведомяване за наличност на стока. В случай, че поискате следене наличността на стока, ние обработваме вашите лични данни на основание вашето съгласие.
  • Грижа за клиента. За осигуряване обслужване на клиентите и елиминиране на възможни проблеми при изпълнение на договора за продажба , ние обработваме вашите лични данни на основание необходимото изпълнение на тези договори.
  • Комуникация. Събраните данни използваме с цел общуването с вас и неговото индивидуално адаптиране. Можем да се свържем с вас по телефона, чрез електронна поща, с приложението или под друга форма, за да ви припомним, че имате стока в онлайн кошницата, да ви помогнем със завършването на вашата поръчка, да ви информираме за актуалното състояние на вашата молба, поръчка или рекламация или за да получим от Вас друга информация за нея или да ви предупредим, че трябва да предприемете действие за поддържане на активен статус на вашия акаунт.

2. Клиентски акаунт и покупка без регистрация

  • В рамките на сключен договора , ние ви откриваме клиентски акаунт, който е защитен с парола. В рамките на клиентския акаунт получавате пряк достъп до своите данни, включително тяхното редактиране и така можете да виждате както своите лични данни за завършени, така и незавършени поръчки и да променяте абонамента за информационния бюлетин. Чрез клиентския акаунт можете също да управлявате своите лични данни и изпращането на информационния бюлетин.
  • Ако не желаете да откриете клиентски акаунт за извършена покупка, вие можете също да пазарувате в нашия електронен магазин БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ, т.е. без да сте член.
  • Имате право да прекратите договора за Клиентски акаунт съгласно съответните Общи условия.

3. Защита на личните данни и срок на съхраняване

3.1. Защита на личните данни

  • Вашите лични данни се предават към нас в кодиран вид. На нашия сайт и останалите системи ние поддържаме технически и организационни мерки срещу загуба и унищожаване на вашите данни, срещу достъп на неупълномощени лица до вашите данни, тяхното изменение или разпространение.
  • От нашите организации за обработка ние изискваме доказване на съответствие на техните системи с нарежданията на GDPR (Общ регламент относно защита на данните).
  • Достъпът до вашия клиентски акаунт е възможен само след задаване на вашата лична парола. В този контекст искаме да обърнете внимание, че не трябва да споделяте вашите данни за достъп на трети лица и след завършване на вашата дейност в клиентския акаунт трябва винаги да затворите прозореца на своя уеб браузър, особено тогава, когато ползвате компютъра заедно с други потребители. МК Бюти ООД не носи отговорност за злоупотреби с използваните пароли, освен ако тази ситуация не е пряко причинена от МК Бюти ООД.

3.2. Срок на обработка

Обработка и съхранение на личните данни

  • за време, безусловно необходимо за обезпечаване на всички права и задължения, произтичащи от договора за продажба, т.е. за времето на поръчката и гаранционния срок
  • 1 година след края на гаранционния срок с цел разрешаване на потенциални спорове
  • за времето, през което МК Бюти ООД като администратор задължен да ги съхранява според общозадължителните правни наредби. Счетоводните документи, напр. фактури издадени от дружество МК БЮТИ ООД се архивират в съответствие със закона за период от 10 години от издаването им.

4. Права на субектите, предоставящи данни

  • Ако обработваме вашите лични данни, вие можете по всяко време да поискате безплатна информация за обработката на своите лични данни.
  • В случай, че считате, че извършваме обработката на личните данни в противоречие със защитата на вашите лични данни и законовите условия за защита на личните данни, можете да изисквате обяснение, да изисквате отстранение на така възникналото състояние, или можете да изисквате извършване на поправка, допълнение, заличаване на личните данни или блокиране на личните данни.
  • Също така, вие имате право по всяко време да се обърнете със своя молба към длъжностното лице за защита на личните данни или към Комисията за защита на личните данни.
  • По всяко време можете да оттеглите своето съгласие за обработка на личните данни. Ако оттеглите съгласието си за обработка на личните данни, вашите лични данни ще бъдат заличени или заменени с анонимни; това обаче не се отнася за личните данни, които са необходими на МК Бюти ООД за изпълнение на законови задължения (напр. реализиране на вече направена поръчка) или за защита на собствените законни интереси. Унищожаването на личните данни ще настъпи и в случай, че личните данни не са необходими за поставената цел или съхраняването на вашите данни е недопустимо с други основания, предвидени в закона.

5. Свържете се с нас

Ако някой иска да защити правата си да подаде Заявление по чл.29 al.1 от ЗЗЛД към нас .
Email: info@hairmag.eu

Политика за бисквитки

I. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

За да може този уебсайт да функционира правилно и да сме в състояние да предоставим най-подходящите продукти и услуги на посетителите на сайта, ние поставяме малки файлове с данни на Вашето устройство, наречени „бисквитки” (cookies). Настоящата политика Ви предоставя информация за тези „бисквитки“ и за това как да ги управлявате.

 

II. КАКВО Е „БИСКВИТКА“ (COOKIE)

Бисквитки са малки файлове с текстово съдържание и уникален номер, които се съхраняват в директорията на браузъра на Вашия компютър. Те се създават, когато използвате Вашия браузър и посетите уебсайт, който използва бисквитки.

Бисквитките ни помагат да подобрим Вашето преживяване при използване на уебсайта, както и да разберем как хората използват нашия сайт и кои негови страници са най-популярни сред посетители му.

Обичайно бисквитките съдържат малко информация като интернет адреса на уебсайта, който ги е създал, валидността им и техния номер. Поради малкия обем информация, който съдържат, обикновено бисквитките не могат да бъдат използвани за разкриване на Вашата самоличност или на лична информация.

Бисквитките често са крайно необходими за уебсайтове, които имат големи бази данни, изискват регистрация или ползване на потребителски профил, предоставят възможности за персонализация  и други.

 

III. КАКВИ БИСКВИТКИ ИЗПОЛЗВАМЕ НА НАШИЯ УЕБСАЙТ

1. Функционални (необходими) бисквитки

Тези бисквитки са свързани с правилното функциониране на нашия уебсайт. Те не могат да бъдат деактивирани. Те не събират информация за Вас и няма как да бъдат използвани за маркетингови цели.


IV. БИСКВИТКИ ОТ ДОСТАВЧИЦИ НА ВЪНШНИ УСЛУГИ

Обичайно произходът на бисквитките съответства на наименованието (домейна) на уебсайта, на който се намират.  Това не важи за бисквитките от доставчици на външни услуги. При тях бисквитките се създават от самия доставчик, който може да бъде рекламодател например. Тези бисквитки събират данни относно вашите навици и интереси в интернет и могат да ви следят през различни уебсайтове. Чрез тях е възможно да се установи кои страници посещавате, в каква последователност и колко време престоявате в тях. Най-често се използват за анализиране на посещенията и интересите на потребителите по дадена тема.

На нашия сайт използваме само бисквитки на външни страни, които ни позволяват анализирането на трафика, а именно Google Analytics

V. КАК ДА УПРАВЛЯВАТЕ БИСКВИТКИТЕ, СЪХРАНЯВАНИ ВЪВ ВАШЕТО УСТРОЙСТВО


1. Чрез настройки на Вашия браузър

Бисквитките могат да бъда деактивирани или премахнати с инструменти, които са налични  и в повечето съвременни браузъри. Настройките на всеки браузър са индивидуални, като предлагат различни функционалности и възможности за управление. За повече информация как можете да блокирате, изтриете или деактивирате бисквитки, моля, прегледайте настройките на Вашия браузъра или устройство.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari web и iOS.

Ако имате притеснения относно бисквитки от доставчици на външни услуги, свързани с реклама, можете да ги изключите оттук: Your Online Choices site.

Моля, имайте предвид, че ако изберете да блокирате или деактивирате бисквитки е възможно някои функционалности в нашия сайт да не работят частично или изцяло.