Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Как да мием къдрава коса ?

Стъпка 1: Проверете температурата на водата. Подобно на кожата, горещата вода може да изсуши косата.  Вместо това измийте с хладка вода или вода със стайна температура и завършете с хладно изплакване.

Стъпка 2: Разпределете шампоана.Чудили ли сте се някога „Колко шампоан трябва да използвам за къдрава коса?“ Е, нека ви кажем: не трябва просто да изстисквате значително количество продукт директно върху кичурите си и да се надявате на най-доброто. Изсипете първо шампоана в дланта на ръцете си, а не директно върху косата. Това ще гарантира, че отделяте правилното количество и не прекалявате.

Стъпка 3: Масажирайте почистващия продукт върху скалпа с върховете на пръстите си движенията трябва да бъдат единственно  напред и назад и никога с кръгови движения, защото кръговите движения заплитат косата. ТРЯБВА да масажирате продукта върху скалпа си и след това да го масажирате, докато изплаквате. Масаж. Масаж. Масаж. Защото истината е, че това, което наистина почиства скалпа ви, е този масаж – всичко е въпрос на триене.

►  НЕ СЪБИРАЙТЕ КЪДРИЦИТЕ НА ВЪРХА НА ГЛАВАТА СИ, ДОКАТО ПОЧИСТВАТЕ, ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ЗАПЛИТАТ.

Вместо това нанесете почистващия продукт и след това го втрийте до краищата, като се уверите, че отново МАСАЖИРАТЕ с пръсти.

Стъпка 4: Разрешете косата си на секции, бъдете нежни и използвайте само пръстите си.

Това е НАЙ-ДОБРИЯТ начин за разресване на къдрава коса. Разделете косата си, след което започнете от долната част на всяка секция, продължете бавно нагоре, като разделяте заплитания с пръсти. Без гребени с широки зъби, без четки за коса. Ако ги използвате, ще разкъсате косата си и ще причините щети. Не е добре.

Стъпка 5 : Не пропускайте балсама. Къдрави и супер къдрави момичета – всички знаете какво става.. Особено по време на процеса на разресване. Балсама освен че улеснява разресването той задържа точното количество влага, което позволява красиви вълни без къдрене

Стъпка 6: Нанесете вашите стилизиращи продукти върху мокра  или влажна  коса, но в никакъв случай суха коса.

Факт: Продуктите работят най-добре с вода.  Най-важното нещо за къдравата коса е влагата. За да запазите хидратацията, най-добре е да нанесете вашите стилизанти върху мокра, разплетена коса, на малки части.

► Колко често да миете естествената къдрава коса ?

Ако търсите  съвет за това колко често да миете естествената къдрава коса, ние можем да ви предоставим някои основни насоки, но в крайна сметка всичко зависи от вашата коса. Може да паснете идеално на общия съвет или може да се наложи да коригирате въз основа на това как реагира косата ви. Експериментирайте...

 *Вълнистите и къдравите  коси обикновено е най-добре да мият косата си един път или максимум два седмично, ако използвате по тежки масла или стилизанти. Ако имате мазен скалп един път седмично е достатъчно  да измивате косата си, понеже натрупването на продукт върху естествените масла, които скалпът ви произвежда, особено ако е в излишък, може не само да запуши космения фоликул, но и да доведе до дразнене, възпаление, сърбеж и в по-тежки случаи увреждане на фоликула или загуба на коса.  

*Супер къдрави, вие сте най-големият късметлия от групата: ако косата ви не се замърсява допълнително, можете да имате дни за миене веднъж на  две  седмици.

И за всички типопве къдрави коси  да не забравяме дълбоко почистване с шампоан веднъж месечно, гарантира здрави , живи и добре оформени къдрици ...