Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Зимна рутина за къдрава коса

Ако вашите къдрици са здрави и щастливи, вероятно установявате, че влажността няма толкова голям ефект върху вашите къдрици.Защо ? Защото здравите къдрици са хидратирани къдрици. Кутикулният слой остава, гладък и затворен, осигурявайки на вас и вашите къдрици перфектния ден .

Ако вашите къдрици са повредени или с голяма порьозност, Студеният, сух въздух повдига кутикулата на косъма , което води до загуба на влага. Това води до крехки кичури, които са податливи на цъфтящи краища и накъсване. Когато пък е изложен на висока влажност, стволът на косъма поема излишната влага от въздуха, което го кара да набъбва. Това кара къдриците да се разпадат и разхвърчават.

Зимата е сезон който изсмуква влагата от вашите къдрици, оставяйки ги сухи и безжизнени Накъдрянето, разхвърчаването или бухването е знак, че къдриците ви са дехидратирани, така че един от най-лесните начини да противодействате на това е да  правите ежеседмично дълбоко хидратиращо лечение. Това ще помогне на вашите къдрици да се стегнат и ще запази вашия слой кутикула затворен и готов да поеме екстремна влажност. Използвайте  дълбок балсам  с ниско ph, неговите активните съставки ще проникнат дълбоко в косата ще я подхранят, ще я овлажнят кичурите отвътре навън и балгодарени на ниското pH, ще заключат влагата в косата . ( Такъв балсам с ниско pH е Дълбоко овлажняващия балсам на марката Preve Laboratories)

Когато навън вали или е влажно, къдравата коса абсорбира водата от въздуха и се разширява.Това кара косата да загуби модела си на къдрици и да се превърне в къдрава бъркотия.Може да звучи противоречиво, но решението на този проблем е да добавите повече влага към косата си.Защо?Защото в косата ви няма достатъчно влага, за да се пребори с влагата отвън.И така, какъв е нашият съвет? Отгатна! Овлажняване.

Не измивайте косата с Гореща вода, Топлината е враг на косата и води до суха коса.....

1. Deep Condition  .  Дълбоко състояние 
Това е един от най-важните съвети. Подсилването на косата ви с хранителни вещества, влага, помага за предотвратяване на накъсването и чупливостта и поддържа къдриците ни хидратирани.
Намерете качествен дълбок балсам или дълбока маска за коса и я използвайте често. Зимата не е време за пестене . Косата ви се нуждае от  дълбоко кондициониране и най-голяма защита

2. Използвайте Leave in Балсам – Много.

Балсамът без изплакване  е вашият най-добър приятел през тези зимни месеци. Балсамът без измиване запазва влагата в косата ви, вместо да я отдава. Подарете на косата си малко хидратираща любов и намерете балсам без отмиване, който харесвате.

►Тук много от вас ще се изненадат но през сухите зимни месеци намалете протеините.

Въпреки че вашите къдрици се нуждаят от баланс протеин/влага, намалете протеиновите процедури през зимата.Протеините са склонни да изсушават вашите къдрици и да увеличат нуждата им от влага.

3. ИЗСУШАВАНЕ НА КЪДРИЦИТЕ

Във влажни дни е най-добре да оставите къдриците си да изсъхнат самостоятелно и да стегнат, преди да излезете навън. По този начин знаете, че косъма ви е затворен и няма веднага да поеме излишната влага във въздуха, което ще доведе до отделяне и накъдряне на къдриците ви.

Използвайте стара памучна тениска за резултати без къдрене. Не използвайте хавлиена кърпа.

►Ако решите да изсушите с сешоар използвайте Йонен сешоар, задължително с дифузер. Повечето сешоари, отделят силна топлина, която кара косата да се подпухва, правейки я по-податлива на накъдряне, когато излизате навън.“ За това за предпочитане са Йонните сешоари , те произвеждат милиони отрицателно заредени йони, които разграждат положително заредените водни молекули, без да отварят стволовете на косата. Това задържа влагата и оставя косата по-гладка и лъскава.

4. ЗАПЕЧАТАЙТЕ.

След като дадете на косата си цялата влага, от която се нуждае, трябва да я заключите. Един от най-добрите начини е маслото.

Ако не използвате масло през цялата година, зимата е чудесно време да започнете. Обърнете специално внимание на краищата си, тъй като там косата ви губи най-много влага. Страхотното при маслата е, че те не само задържат влагата, но и задържат излишната влага, което е точно това, от което се нуждаете, за да се борите с накъдрянето в дните с висока влажност освен това предпазва косата ви от неприятния сух въздух и вредните ниски температури.

►В студено и сухо време, ако косата ви е суха ограничете използването на стилизиращи продукти с овлажняващи съставки като глицерин, пантенол, пропилен гликол, защото те ще направят по суха косата ви. ,

►При студено и влажно време, ако косата ви е достатъчно хидратирана и след това я стилизирате с влагоустоичив стилизиращ гел, няма да имате проблем.

►Ако при студено и влажно време използвате продукти с тези съставки , но косата ви няма нужната доза хидратация , тогава къдриците ви няма да стоят на мястото си .

5. Избягвайте вълнени/плетени шапки и шалове.
Знаем, че през зимата може да стане студено и е важно да държите главата си покрита! Но ако трябва да носите шапка от вълна, носете копринена или сатенена шапка под нея, за да няма пряк контакт между вълната и вашите къдрици. Вълнените шапки могат да причинят нежелани възли и заплитания.

6. СЪВЕТИ ЗА СТИЛИЗИРАНЕ

Нанесете защитен слой върху косата със стилизиращи продукти.

Използвайте стилизиращи продукти съдържащи влагоустоичиви съставки за да запечатате влагата в косата и да не допускате влага в косата от въздуха. Така ще задържите къдриците дефинирани през целия ден. ( Подходящи влагоустоичиви стилизанти за зимния сезона са ''Ouidad''Advanced Klimate Control Gel, ''Preve Laboratories'' Creme Gel Anti Humidite и ''Bounce ''Ligh Hold Creme gel )

7.Поглезете се с Копринена или Сатенена Калъфка За Възглавница.

Няма как да не се въртите, докато спите. За съжаление, това е рецепта за начупена и хвърчаща коса, особено през зимните месеци, когато косата ви вече е крехка. Тъй като не е нужно да правите нищо, освен да поставите главата си на възглавницата си, това е един от любимите ни съвети. 

СЪВЕТ: Топлия въздух от отоплителните уреди , също води до загуба на влага в косата, за да запазите влагата в косата си и тя да бъде достатъчно хидратирана използвайте овлажнител за въздух в стаята в която стоите и спите.