Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Как правилно да използваме лак за коса ?

Трябва да изберете лака за коса според предназначението му. Използвайте лак за коса с лека фиксация, ако искате косата ви да се движи естествено. Лакът за коса със силна фиксация поддържа косата в бурно и влажно време. Може би сте вложили много усилия за сложна прическа и искате да я запазите непокътната за известно време. В такъв случай ви е необходим лак за коса с ултра силна фиксация. Някои видове лак за коса са подходящи за оформяне на отделни кичури коса или за много къси прически.

Как да поставим лака за коса правилно
Съвет 1:
Иновативните спрейове за коса не позволяват слепването на отделните кичури коса. За да се възползвате от тези формули, обаче, трябва да държите накрайника най-малко на 30 сантиметра разстояние от косата и да го поддържате постоянно в движение.
Съвет 2:
Преди да използвате лак за коса, трябва да проверите дали дюзата не е залепена. В противен случай, лакът за коса няма да се разпространи като лека мъгла, а в лепкава струя.
Съвет 3:
Нанесете лака за коса по следния начин, ако искате да придадете повече обем на косата си: разтърсете косата си, като държите главата надолу. След това отметнете косата назад без да прилагате много сила. Повдигнете отделни кичури коса и от близко разстояние ги напръскайте с малко лак за коса отдолу. Оставете лакът за коса да изсъхне, преди да преминете към следващия кичур.
Съвет 4:
Съвет за жените с боб (каре) прически: леко повдигнете покриващата коса и напръскайте с лак за коса под ъгъл отдолу към краищата на косата. Това осигурява чудесна фиксация на скосената коса.
Съвет 5:
Обърнете внимание, ако имате чувствителна кожа на главата: лакът за коса съдържа алкохол и поради това изсушава косата и кожата на главата. Трябва да го използвате само за впръскване на краищата на косата.
Съвет 6:
Можете да придадете на косата си силна фиксация и обем като я напръскате щедро и след това навиете нагряващи ролки, използвате маша за къдрене или изправите краищата на косата с преса за коса. След това нанесете още малко лак, за да задържи прическата. Това е начинът, по който лакът се използва зад кулисите на големите модни събития.
Съвет 7:
Можете да опитомите няколко непокорни кичура коса като просто пръснете малко лак за коса в ръцете си и след това да пригладете косата си с тях.