Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Разлика между професионална и масова боя за коса !

 Ще обърнем специално внимание  на боядисването с ПРОФЕСИОНАЛНА боя за коса и масова  боя от магазина . Всеки може сам да прочете и да види предимствата и да си направи изводите за себе си .

На първо място масовата боя  няма и не може да има качествата на професионалната боя. Във фризьорството един от най- важните дялове е колористиката. Колористиката е почти цяла наука и дори малкото познания в тази област ще ви разкрият много интересни факти. Едно от наистина важните неща, които трябва да знаете е, че при боядисването протичат химични  окислителни  процеси. Една от най съществените разлики е, че при масовата боя за коса  в кутията има добавен крем оксидант, който не се знае колко % е  и съответно не знаем какъв ще бъде крайния ефект . При професионалните бои, нанасяйки боята върху косата   имаме възможност  да изберем различен процент окси крем, който отваря до различна степен косъма, цветните пигменти влизат в него като променят структурата и цвета и значително повишават Ph- то. След целия процес косъма трябва да бъде затворен! Тук идва първият и много важен недостатък на "магазинската масова боя"- купувайки си я в опаковката нямате такъв шампоан. Така оставеният "отворен" косъм се превръща в мишена на свободните радикали, цветът избледнява по-бързо, косата става по-порьозна. Но това пък ви кара да си купувате отново и отново тази боя, защото ви се струва евтино и някак си цветът ви се е сторил хубав. Понякога евтиното излиза ПО-СКЪПО.
Друг недостатък се проявява, когато имаме бели коси. Въпреки, че рекламата на боята от магазина е страхотна и гарантира покритие на белите коси на 100%...почти винаги това не се случва. Понякога белите коси са изключително упорити и при професионалните бои се ползват специални техники за покриването им. Това няма как да се случи с масова боя от магазина, тъй като имаме игра с различния процент окси крем, който в кутийката на боята от магазина вече е избран и според рекламата той е подходящ за всяка коса. Това няма как да е вярно !!!!!! Все едно да си купите крем за лице, който е универсален и е добър за всяка кожа. Обърнете внимание на съдържанието на боята, купена от магазина. Всеки фризьор може да ви каже с какво са пълни тубичките професионална боя, тъй като всеки добър фризьор посещава семинари, ходи на обучения и добре познава марката , с която работи. Малко познати са и техниките на насяне на самата боя. Трябва да знаете, че температурата на скалпа влияе на оксидативния процес, а когато нанасяте корени и дължини температурата на скалпа е тази на тялото ни, а тази температура, която ще влияе на дължините е стайната температура. В предната част косата е по-малко и по-фина, в задната част е по-здрава и повече...помислете...в коя част първо трябва да се нанесе!

И въпреки, че на някои дами им се получава добре цвета и са доволни от боята си....аз все пак не мисля, че това е най-добрият вариант. Кожата ни играе ролята на портиер за тялото ни, всичко което сложим върху нея влиза в организма ни. Най- добрите съставки не се намират в боите в магазина. В редки случаи в био- магазините има био бои, но при тях остава въпроса за шампоана след боя, който да затвори косъма и да стабилизира Ph-то. Прекалено ниската цена е предпоставка  за ниско качество на продукта ,на използвани евтини и много вредни  съставки за човешкия организъм , колкото по силна е една боя толкова по дълбоко влизат химичните и съставки в нашият организъм , тези евтини и вредни химични съставки се използват и във някой евтини професионални бои за коса които се предлагат във фризьорските салони .Не се заблуждавайте от самият факт че цветът ви е станал добре и белите коси са ви покрити , а помислете че тази химични съставки навлизат във вашият организъм а последствията от тях се появяват след време !!! Старайте се да използвате колко е възможно по  безвредни продукти ! Така, че избирайте внимателно и не пестете пари за здраве, защото ефектът който не виждате днес ще се окаже много важен след време !