Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

КАК ДА ПОДБЕРЕМ ПРАВИЛНИЯ ЦВЯТ НА КОСАТА СПРЯМО ТЕНА НА КОЖАТА И ЦВЕТА НА ОЧИТЕ НИ ?

Тенът на лицето и цветът на косата
Двете неща трябва да си съответстват. Природата поначало се е погрижила за това – чрез пигмента меланин. Например – на светлата кожа съответства руса коса; на кожата с меден цвят – кестенява коса; брюнетките са с маслинен оттенък на лицето; червенокосите жени имат естествена бяло-розова кожа. За да изглеждате естествено, не нарушавайте това правило. Ако искате промяна – търсете я в оттенъците на присъщите ви по природа цветове – 1-2 тона по-светли или по-тъмНи.

Тенът на лицето, кожата и цветът на очите
Трите неща трябва да си съответстват. Съобразете се към кой от 4-те основни цветотипа се определяте – зима, пролет, лято или есен. Така ще уцелите кой нюанс на кафявото ви отива повече – топлият или студеният. Правилото тук е студено отива на студено и топло на топло. Дамите със сиви, сини очи и с бяла кожа ще бъдат много красиви с коса, оцветена в студените нюанси – пепелнокафяво, пепеливо и платиненорусо. Дамите с кафяви, зелени и орехови очи и с кожа в топъл цвят ще бъдат очарователни с меденокестеняви и златисти коси. На много светлокафявите очи ще отива коса в тъмнокестеняв и черен цвят.

1.Маслинен цвят на кожата
Изберете новия си цвят на косата така, че той да подчертава ярките студени цветове на външността ви. По-добре изобщо да не се боядисвате, но ще ви отиват и всякакви оттенъци от кестеняво до черно. Младите момичета могат да изберат контрастни цветове, като черно например, а жените над 40 по-добре да предпочетат кестенявия оттенък, за да изглежда по-млади, тъй като черното визуално състарява.
В никакъв случай не допускайте прекалено изсветляване на косата и не избирайте топли нюанси (карамелен, риж или кичури)

2. Златист цвят на кожата
Притежателките на този тип са с тъмна на цвят кожа, която се отличава от маслинената по наличието на топъл подтон
В какъв цвят да боядисате косата си:
Съчетайте естествения златист оттенък с кестеняв или средно рус. Допуска се карамелен или шоколадов цвят. Откажете се от черното, защото на неговия фон се губи цялата красота на лицето.

3.Червени бузи .
Жените с постоянно румени бузи трябва да избягват топлите цветове за боя за коса, а по-добре да се боядисат в пясъчни тонове, шампанско, пепелнорусо или студенокестеняви.

4.Бръчиците на възрастта
Ясно е, че състоянието на кожата ни се мени като основно с възрастта се появяват бръчици, петънца или тъмни кръгове под очите. В този период е добре да боядисате косата си в нито много светли, нито много тъмни цветове.

by Beauty House