Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Грешки които допускаме при боядисване на косата !

#Първата грешка е Да изберете цвят боя, ориентирайки се само по снимката на опаковката. Да, понякога се случва, че резултатът не отговаря на очакванията – показаният цвят става по-тъмен или по-светъл, придобива допълнителни нюанси и оттенъци.

Производителят пуска продукт, създаден за потребители с различна структура и цвят на косъма. Вие сте със светла коса? Бъдете готова цветът да "хване" бързо, а оттенъкът да се окаже достатъчно интензивен. Дамите с гъста коса и дебел косъм трябва да имат търпение: обвивката на косъма активно "ще се защитава", за да не пропусне оцветяващия пигмент.

#Втората грешка е да започнете да се боядисвате без тест за алергия. Почти никой не обръща внимание на указанията дадени от производителя. Въпросният тест се прави, като се почисти със спирт участък от кожата при свивката на лакътя или зад ухото. Смесвате малко боя с оксидант и се намазва участъка. Реакция може да се прояви както до няколко минути, така и след ден-два. Най-честите реакции са сърбеж и възпаление.

#Третата грешка е драстичната промяна на цвета без да сте направили предварителен тест. При коренна промяна на цвета , примерно от светлоруса към огнено червена, най-добре е или да се посъветвате с професионален фризьор или отново да смесите малко от боята с оксидант, да боядисате малък кичур коса, да изчакате действието на боята около 30-35 мин., да измиете и подсушите кичура и да видите дали полученият цвят Ви харесва. Тези усилия за приблизително 1 час, могат да Ви спесят 2-3 седмици некомфорт.

#Четвъртата грешка може да се определи нанасянето на боята на силно замърсена, мазна и/или слепнала от стилизанти коса. Добре е боядисаната коса да се подхранва с маски и/или ампули за подхранване и възстановяване на естествената пигментация на ” . Преди самото боядисване косата не трябва да е мита, но не трябва и да е много мръсна.

#Петата грешка е, че често хората забравят, че боята цапа – по този начин успяват да си боядисат кожата на лицето и да си изцапат дрехите. Затова преди да започнете, намажете кожата на челото, ушите и врата с мазен крем или вазелин и покрийте дрехите си с найлон или кърпа. Използвайте ръкавици! Ако все пак кожата се изцапа, може да се опитате да я почистите с тампон, напон в спиртен лосион или др.

#Шестата грешка. Това е желанието на някои жени да получат по-голямо количество боя, като я смесят с балсам, за да успеят да си намажат цялата коса. По този начин се обричат на провал, тък като цвета няма да стане плътен и устойчив.

#Седмата грешка при боядисването в домашни условия е да използвате боята която Ви е останала за да оцветите веждите и миглите си. Първо, може да се получи много странен и неприемлив цвят, второ, възможно е да Ви окапят миглите, а попадането на боя в очите може да доведе до сериозен медицински проблем. За боядисване на мигли и вежди има специални бои и това трвябва да се прави в специализиран салон.

#Осмата грешка, която често се допуска е, че се удължава времето за престой с нанесената боя. Това не бива да се случва без да имате необходимите знания до какво ще доведе това. Дори и да виждате, че цветът не се получава според вашите очаквания, най-добре спазвайте указанията на производителя, защото косата може да се увреди сериозно. Ако сте се опитвали да си изсветлите косата, но тя не е станало достатъчно светла, можете да повторите процедурата безопасно след около две седмици.

#Деветата грешка е да измиете боядисаната коса с шампоан против пърхот. Ако смятате да се боядисате вкъщи, купете заедно с боята и шампоан за боядисани коси. Ако имате пърхот, може да си купите и шампоан със специална формула против пърхот за боядисани коси. В противен случай рискувате да отмиете току-що получения цвят на косата си.