Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Козметиката на БЪДЕЩЕТО !

Новите тенденции в козметиката, които си поставят за цел да запазят младостта на вашата кожа и коса, определено ще ви изненадат.

Молекулярна козметиката - тази концепция изцяло променя познатата до момента идея за козметиката като цяло.

Принципът на стандартните продукти за красота в момента е следният – използват се разнообразни съставки, например растителни екстракти, съдържащи хиляди различни молекули. При молекулярната козметика, всеки отделен продукт съдържа една съставка (молекула).

Например, ако искате да преборите мимическите бръчки ви трябва определена молекула. Ако проблемът е хиперпигментация – съвсем различна. Опростяването на формулата и доближаването на козметиката до фармацевтичната индустрия води до забележително успешни резултати.

Превантивна козметиката - дори да сте на 18-годишна възраст и все още да не забелязвате нито една бръчица, това не означава, че трябва да чакате, преди да използвате антиейдж козметика. Още преди да се родите, във вашите гени са заложени мутации, които в последствие водят до определени проблеми – сухота, бръчки, старчески петна. Какво можете да направите, щом съдбата ви така или иначе е предопределена?

„Стремежът е да се попречи на персоналните за всеки човек генетични мутации да се проявят“. За това тенденцията при козметиката не е само за лечение на проблемите тук и сега. Използването на продукти, които не показват ефекта си рязко, но работят постепенно и в течение на годините. Най-важното в тази насока е елиминирането на свободните радикали. Вашият организъм постоянно ги произвежда, а броят им се увеличава, заради външни влияния – стрес, замърсяване, тютюнопушене. Те съсипват колагена и еластина на кожата и докарват кошмарните бръчки, увисване и загуба на контура на лицето, добре познати на жените в по-късна възраст. Употребата на продукт, който спира производството на свободни радикали ви спасява от бъдещите неволи

Геномната козметика - е сбор от първите две. В нея се крие бъдещето на вашата младост.

Козметиката на бъдещето се приближава до медицината все по-бързо и по-бързо. Тя съчетава в себе си едновременно свойствата на козметичните и на лекарствените продукти. Основната задача на лекарската козметика е откриването на различни начини за въздействие върху кожата, способни да забавят процеса на нейното стареене.

Какво са пептидите и как действат?

Пептидите са молекули, които възникват от свързването на две или повече аминокиселини, свързани чрез връзки, наречени пептидни, от където идва и наименованието им. В зависимост от броя на свързаните аминокиселини, пептидите се делят на олигопептиди (по-малко от 15 връзки), полипетиди (между 15 и 50 връзки) и протеини (повече от 50 връзки). Те имат разнообразни функции – антибиотични, хормонални или на невротрансмитери. След 30-годишна и особено след 40-годишна възраст кожата спира да работи така активно, възстановяването й се забавя, колагенът и еластинът се разграждат, а фибробластите губят силата си. Тогава започват да се появяват бръчките и именно пептидите са тези, които могат да помогнат на кожата да произведе отново веществата, от които се нуждае, за да бъде стегната и млада. Едно от предимствата на пептидите е, че са по-малки от останалите молекули и проникват по-лесно в кожата, възприемат се по-лесно и й помагат да се възстанови.

Пептидите са способни да възстановяват метаболизма в клетките на кожата и да го поддържат на оптимално равнище. Ефективността от действието на пептидите е демонстрирана на базата на множество експериментални и клинични изследвания.Пептидите са верига от две или повече аминокиселини, които са съставна част на протеините. Пептидите са с различна дължина на аминокиселинната врига и молекулярната им композиция определя въздействието им върху кожата.

Пептидите, използвани при грижа за кожата, са тези, които общуват с клетките на кожата и ги карат да работят по определен начин, като например да произвеждат повече колаген или да удебеляват кожния слой. Те са в състояние синтетично да влязат в кожните клетки и да останат цели. Поради това, възможността за бъдещо развитие на нови пептиди е много обещаваща.

Проучванията показват, че тетра- и пентапептидите действат като своеобразен химически посланик в тялото и имат способността да увеличават производството на колаген А от кожата. Протеинът е основен в поддържането на добрия тен и стегнат вид на кожата.

 Има четири важни пептида при грижата за кожата:

 Ацетил Хексапептид /Аргилерин/, Палмитоил Пентапептид, Палмитоил Олигопептид, Меден пептид.

Пептидите действат по 3 различни начина, за да се подобрят качествата на епидермиса, да се намалят бръчките и най-накрая да се придаде на кожата младежки вид:

Заради ниското си молекулно тегло, пептидите преминават сравнително лесно през основната защитна мембрана на епидермиса, кератиновият слой. От момента, в който медни йони са полепнали по повърхността им, те се пренасят в дълбоките слоеве на епидермиса, където предизвикват увеличено производство на колаген. Освен това, те притежават отлични антиоксидантни и лечебни свойства. Те са абсолютно необходими за регенерацията на кожата.

Предимства на Пептидите :

  • Увеличават производството на колаген
  • Регулират разпадането на колаген
  • Съдействат на антиоксидантни ензими
  • Подобряват възстановяването на клетките
  • Изравняват пигментацията
  • Предлагат защита от микроби