Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Грижа за косата през пролетта !

Пролетта започва да гали косите с първите топли слънчеви лъчи, а косата има огроман нужда от възстановяване след изтощаващото въздействие на студа. Косата е бяз блясък  с цъфтящи краища, суха на допир , косъмът е увреден, накъсващ се. За да решим тези проблеми, да възвърнем лъскавината на косата и добре поддържания външен вид, е важно да изберете правилната линия грижи в зависимост от типа коса, но преди това първо трябва да се отървете от сухите и заплетени краища,  като ги отрежете. Колко точно трябва да се отреже от косата Ви, ще прецени фризьорът, когато види състоянието й. При всички положения, това е първата стъпка към красивата коса, едва след като приключите с нея, Задължително преминете към  другите разкрасяващи процедури.

Втората важна стъпка по пътя към красивата коса, е хидратацията. Дори през зимата да сте се грижили перфектно за своята коса, малко или много, горещият душ, много дрехи и студеното време са направили косата Ви по-суха от обикновено. Ето защо трябва да помислите за хидратацията й. Изберете подходяща хидратираща маска, съчетайте я с чисто натурално масло за коса за по плътни и сухи коси горещо ви препоръчваме маслото то Моринга на марката Lendan за по тънки и нормални сухи коси препоръчваме маслото от 100 % студено пресован Арган на марката RICH, или друг продукт срещу наелектризиране , и по този начин не само ще възвърнете блясъка на косата си, но и ще премахнете статичното електричество от нея.

На трето място е подхранването на косата. За него може да се доверите на ампули с витамини и минерали, които да смесите с маската.В магазин Beauty Hоuse ще ви предложим Най добрата подхранваща терапия на Испанската марка Lendan ID Therapy. Знаете, че през пролетта и есента, косата започва да пада  по-обилно. И въпреки че полагате доста грижи за нея, ако косата Ви пада повече от нормалното, трябва да помислите и за нещо срещу косопад. Тук отново ще ви препоръчаме  шампоана и лосиона на Испанската марка Lendan Pilosome. Едва когато всичко е наред с косата Ви – не пада, не е прекалено суха и изтощена, може да помислите и за боядисване. Изберете подходящ цвят боя, тъй като знаете, че не всички цветове Ви стоят еднакво добре. Важно е да знаете също, когато купувате боята за коса, гледайте тя да бъде без съдържание на амоняк, като същевременно съдържа някоя подхранваща съставка. Това ще спести на косата Ви стресът и допълнителното изтощаване от вредните съставки в обикновените бои за коса. Друг важно нещо е сушенето на косата – ако използвате сешоар, препоръчително е той да е йонизиращ. Отрицателните йони, които той излъчва към косата Ви, я правят лесна за оформяне, премахват статичното електричество, а освен това не я изсушават толкова много, колкото обикновените сешоари. Ако упорито избягвате сушенето със сешоар и сушите косата си само с хавлия, важно е да знаете, че не бива да търкате косата си, а само леко да я попивате.

При ресане, започнете първо от връхчетата. Чак когато те са идеално разплетени и сресани, започнете разресване на цялата коса – от корена, до върха. Ние предлагама Чудесна антистатична четка със меки силиконови зъбци на бранда RICH която разресва изключително лесно и най заплетената коса Без да наелектризирва.