Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Искате дълготраен цвят на косата си ?

Боядисаната коса се нуждае от специални грижи.

Боядисването е само част от поддържането на хубава прическа, косата се нуждае също от подхранване, укрепване и запазване на цвета.

С висококачествена боя за коса и специализирани продукти за боядисана коса, блясъкът, жизнеността и силата на косата се запазват.Специални грижи за боядисана коса – топ съвети:

  • Избирайте висококачествени, безамонячни бои за коса, обогатени с растителни екстракти. 
  • Бъдете особено грижовни към накъдрената коса, когато я боядисвате. Тя е с рехава структура и много бързо поема боята. 
  • За да избегнете заплитането на косата след боядисване, винаги използвайте балсам за боядисана коса. 
  • Шампоан, балсам и маска за боядисана коса – за възстановяване повредената структура на косъма и запазване на цвета по-дълго. 

Стилизиращите продукти също е добре да са предназначени специално за боядисана коса !

ВАЖНО !

1 во задължително измиване с запечатващ косъма шампоан и балсам (маска) в противен случай косъма остава отворен и боята ще се измие.

2 ро изключително ВАЖНО нещо след като боядисате косата си - НЕ Я ИЗМИВАЙТЕ С ГОРЕЩА вода !!! нормална топла вода Е достатъчно . Прекалената горещина ще отмие цвета ви . Същото важи и за изсушаването . За да запазите цвета си изсушете с лека топла струя въздух ( НЕ ГОРЕЩА ) силата на въздуха трябва да е слаба в никакъв случай СИЛНА.

3 то ВАЖНО на боята са нужни поне 3 дни да се депозира в косъма , затова след като сте се боядисали и измили косата , следващото ви миене на косата да бъде след 3,4 дни в никакъв случай по рано , защото РИСКУВАТЕ цвета ви да се отмие по бързо.

ИМАЙТЕ  впредвид че шампоани против косопад и против пърхот смъкват цвета също !

 

Защита от слънцето. Нанасяйте слънцезащитен лосион или балсам за коса преди излагане на слънце и носете шапка. Ултравиолетовите лъчи проникват в кутикула на косъма и предизвикват окисляване или избеляване на цвета. Така косата изглежда безжизнена и избледняла.

По-рядко миене на косата. Избягвайте прекалено честото миене (2-3 пъти седмично е достатъчно) и се придържайте към по-хладка, почти студена струя при изплакване. Водата, особено топлата вода, е основната причина за отмиване на цвета. В комбинация с шампоана, пагубният ефект върху боята е гарантиран.

По-малко нагряване. Топлинното третиране със сешоар и други стилизиращи уреди изсушава и уврежда структурата на косъма, което се отразява и на цвета. Затова е проепоръчително да оставяте косата да съхне естествено, а ако все пак се аналаг термична обработка, използвайте защитен спрей и по-хладка струя.

С шапка в басейна. Хлорът във водата взаимодейства с химикалите в боята и ги разгражда. Така цветът избледнява. Затова нанасяйте защитен лосион или олио преди плуване и носете плувна шапка.