Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

5те най-често срещани съставки в продуктите за коса, които трябва да се избягват !

С толкова много продукти за красота, които се предлагат на пазара, както и толкова много козметични продукти, които използваме всеки ден, няма да е лошо да бъдем малко по-наясно със съставките, които нанасяме на тялото си.

Силикони

Силиконите, които ще видите изброени като диметикон и циклометикон (като цяло всяка съставка, завършваща на -кон), не е съвсем враг на здравата коса, но проблемът се крие във факта, че силиконът предлага абсолютно нулеви дългосрочни ползи. Той покрива косъма, за да изглежда косата по-гладка и блестяща, но с течение на времето се натрупва върху него, което води до по-мазни, утежнени надолу корени, особено при тънката коса. Това е двойно по-вярно, ако използвате шампоани без сулфати (както и трябва!): Сулфатите в балсамите и стилизиращите продукти са необходими за отстраняване на неразтворимите във вода силикони, така че, ако не искате да подлагате косата си на сулфати , е най-добре напълно да избягвате силиконите.

Протеини

За разлика от някои от другите съставки в този списък, протеинът сам по себе си не е вреден за косата, но когато слагате прекалено много от нещо добро, това вреди. Протеинът заздравява кутикулата на косъма, но прекаляването с него може да наруши естествения баланс на влагата в косъма и като резултат да го увреди и начупи. Редуването на хидратиращи и богати на протеини укрепващи продукти е от ключово значение за поддържане на баланса в косата (може също да прекалите с хидратирането!).

Синтетични парфюми

Успокойте се: избягването на синтетични аромати не означава да се ограничавате до продукти за коса без парфюми. Това, обаче, означава, че трябва да се търсят продукти, които са ароматизирани естествено, с етерични масла и екстракти, а не само със съмнителни „аромати“. Тези химични съединения могат да бъдат силно дразнещи за кожата, особено ако сте чувствителни, а на никой не му е приятно да го сърби скалпа.

Изопропилов алкохол

Никога не сме изненадани да видим някаква форма на алкохолна съставка в даден продукт за красота, но изопропиловият алкохол трябва съзнателно да се избягва. Първо най-важното: Той се използва в антифриза, което трябва да бъде първият червен флаг за вас. Също може да го срещнете под името на „изопропилов спирт“, което както вече добре знаем, е нещо, което определено не искате да сложите на вашата коса. Не само че изопропиловият алкохол е силно запалим и токсичен при вдишване, но той силно изсушава косата, което по същество извлича влагата от нея.

Натриев лаурил сулфат

Може би едни от най-лошите съставки, които ще видите най-често в шампоаните, натриевите лаурил и алурил сулфати са едни от най-дразнещите съединения, които можете да нанесете върху кожа си. Те често се използват като разпенващ агент, за да направят пяна в козметиката, а и не само прекомерно изсушават кожата и скалпа, но са също така доказани канцерогени, които проникват в кожата и се абсорбират в кръвта. Кажете твърдо НЕ на тази съставка.