Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Какво трябва да знаем за сухия шампоан ?

Принципно сухият шампоан може да се използва от всички и за всеки тип коса, но  най вече дамите, чиято коса има склонност към бързо омазняване или е твърде тънка. Сухият шампоан не само почиства, но и придава плътност на косата, което е красив 2 в 1 ефект, от който малко дами биха се оплакали. 

Как се нанася сухият шампоан?

Идеалният метод за нанасяне на този магически продукт е да вапоризирате на нивото на корените – на 5 см от скалпа, като разделяте косата на кичури. Същевременно е хубаво да масажирате с пръсти главата. След като нанесете равномерно продукта, изчакайте да подейства няколко минути, преди да разрешите добре косата.

Може ли сухият шампоан да замести класическия (течния) козметичен продукт?

В никакъв случай! Сухият шампоан никога няма да може да измести течния, които прави такава хубава пяна под душа. Колкото и да е еволюирала съвременната формула на сухия продукт, той е предназначен за форс мажорни ситуации когато нямаме друг избор, освен да използваме него (рано сутрин, когато закъсняваме за работа или ако пътуваме, или в най-лошия случай сме болни.

Грешки които се допускат при използването на сух шампоан :

Пръскате сух шампоан само в корените


Засушаването на корените е решение на проблема мазна коса, но само донякъде. За да издържи най-дълго косата ви без къпане е необходимо да напръскате със сух шампоан по цялата дължина на косъма. Само така ще се премахне мазнината, а косата ви ще изглежда по-чиста за още ден.

Не разресвате сухия шампоан

След като нанесете сухия шампоан е необходимо да разрешите косата, за да разнесете продукта до всички точки на косъма. Така той ще полепне добре по скалпа и ще прояви пълния си потенциал.
Пръскате сух шампоан без да повдигате косата

Повдигането на кичурите позволява достъп до всяко кътче на косата. Така продуктът ще подейства най-добре. Омазняването не се вижда само от горната страна на косата. То започва откъм скалпа, затова е нужно да пръскате и там.

Опитвате се да добиете обем като разрошвате косата в корените

Вместо това трябва да обърнете главата си надолу и да впръскате сух шампоан откъм скалпа. След това разтрийте с ръце и обърнете косата си обратно на мястото ѝ. Така ще получите максимален обем.
Нанасяте сух шампоан всеки ден

С този продукт не трябва да се злоупотребява. Той не е предназначен за ежедневна употреба. Сухият шампоан може да предизвика затваряне на порите на кожата, сухота, нацепване, дразнене и сърбеж, ако бъде използван твърде често. Няма как да избягате от миенето на косата.