Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Как да коригираме несполучливо боядисана коса ?

Едно от най-неприятните изживявания е да измиете и изсушите току що боядисана коса и да откриете, че вместо да имате нова и свежа визия, косата ви изглежда ужасно.Прибързаните опити да се оправи цвета на косата, може да доведат до още по-лош резултат.

Много експерти съветват да потърсите професионална помощ или професионален съвет. Несполучливо боядисаната коса обикновено може да се оправи от професионалист веднага, но може да струва скъпо. Най-често фризьорите коригират несполучливо боядисване като обезцветяват косата преди да я боядисат с постоянна боя. В много случаи, професионалистът може да пребоядиса косата или в желания нов цвят, или в предишния й цвят. Въпреки че това е най-малко рискования начин да коригирате несполучливо боядисана коса, той е доста скъп.За тези, които са избрали да оправят цвета на косата си вкъщи, има няколко варианта. Първо, ако боята е била временна или полу-постоянна може да успеете да я махнете с дълбоко почистващ шампоан. Търсете шампоани за мазна коса или против пърхот. Измийте косата старателно няколко пъти, след това изсушете и вижте дали цветът е изсветлял с няколко тона или изчезнал. За най-добри резултати, пробвайте това до два дни след боядисването.

Може и да се окаже, че е възможно да върнете нормалния цвят на косата си. Ако решите да пробвате този начин, е важно да използвате естествено изглеждащи тонове, които ще заличат несполучливия цвят. Някои експерти препоръчват да се използва ягодово русо ако косата е станала зеленикава, неутрално кестеняво за ярко червен цвят или пепелно русо за премахване на розово или кафяво. Спазвайте инструкциите за боядисване както обикновено.Лесен начин за избягване на несполучливо боядисване е да тествате цвета върху един кичур преди да боядисате цялата коса. Отделете един кичур от косата си, нанесете боята и оставете да подейства както е описано в инструкциите. Измийте кичура и изсушете, за да видите как изглежда цветът. Друга основно причина за несполучливо боядисване е НЕПРАВИЛНОТО нанасяне на боята. За ДА ИЗБЕГНЕТЕ петна, се уверете, че боята е нанесена от корена до върха, като нанасяте на малки участъци и отделяте боядисаните кичури надолу, за да е сигурно, че всички слоеве от косата са достъпни. Предприемането на  равномерно нанасяне на боята може да предотвратят несполучливото боядисване !