Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Как да се грижим за косата си през зимата ?

През зимата косата създава само проблеми. Без шапка става суха и чуплива. Ако сложите шапка, при махането косата се наелектризира и прическата ви се превръща в подобие на гнездо. Постояно е изложена на тормоз от вятър, сняг или прекалено рязка смяна към висока температура, когато се прибереш на закрито. Накъсване, оплетени краища, изтощена и суха коса, бързо омазняване – това са само някои от проблемите, с които те предизвиква този сезон. Място за паника обаче няма – ето 7  работещи решения.

1.Едно от най-важните неща, които трябва да правиш, за да поддържаш косата си във форма през зимата е да използваш балсам. Включи го в седмичните си ритуали за красота поне 3-4 пъти. Отмивай с хладка вода, за да засилиш ефекта.

2.В борбата с изтощената коса най-важно е да избереш правилния продукт. Препоръчваме ти спрей балсам без изплакване или олио за коса, които ще възстановят структурата на косъма ти и ще го защитават от вредните атмосферни влияния.

3.Зимата изсушава скалпа ти, прави кожата раздразнителна, което често води до пърхот. Препоръчваме да използваш серум за чувствителен скалп който ще успокои раздразнения скалп и ще предотврати появата на пърхот.

4.Не забравяй, че косата ти е много по-суха през зимата и това я прави по-лесна за късане. Избягвай да я решиш прекалено често и никога не излизай навън с недобре изсушена коса.

5.Ограничи доколкото е възможно използването на уреди за стилизиране като преси и маши за коса. Когато все пак ти се налага – поставяй продукт за термо защита, за да щадиш косъма.

6.Използвайте маска за коса веднъж седмично

През зимата косата ви се нуждае от подхранване по-често, отколкото през другите сезони. Това се отнася особено за къдравата коса.

7. Винаги, когато имате време сушете косата си с кърпа

Сешоарът само я изсушава допълнително.