Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Какво е Co-Wash ?

Co-washing е нов тренд в измиването на косите. Какво точно означава и кой може да го използва ?

В последните години “co-Wash” методът стана много популярен. “Co-Wash” означава „Condiotioner Only Wash“, тоест измиване на косата само с балсам вместо с шампоан.  Първоначално е изпробвано основно от дами с естествени къдрици, но вече го прилагат хора с най-различни типове коса.

Какви са ползите?

Целта на измиването с балсам е да запази естественото омазняване на косата, поддържайки я чиста и хидратирана. Особено при сухите, хвърчащи и боядисани коси. Целта е да заздрави косата изцяло.

Какво го прави ефективен? На първо място по-киселото рН на балсамите за коса спрямо това на шампоаните, което спомага за „затваряне на косъма“. Освен това “Co-Wash” не изсушава кожата на скалпа, както го правят повърхностно-активните вещества на шампоаните. Уточнявам, че във всеки балсам за коса също се съдържат повърхностно-активни вещества, но те са по-деликатни. “Co-Wash” оставя косите много лъскави и живи.

Хората, които се мият само с балсам, често трябва да преминат и издържат няколко дни или седмици на повече омазняване, докато скалпът се балансира и възвърне чистият си вид.

Кой е добре да го прилага ?

“Co-Wash” е подходящ  за дамите, които имат от много сухи до нормални коси, или ги мият много често. Предвид механизма си на действие върху косъма, този метод би трябвало да работи много добре при боядисвани и третирани коси.Хората със суха, дехидратирана и увредена коса намират миенето с балсам за изключително успешно. Същият опит споделят и тези с естествена нетретирана коса. Добре е този метод да се избягва от хората с тънка или мазна коса или от тези, живеещи в изключително замърсена и прашна среда.

Ако косата ви е фина или не е прекалено суха или увредена или имате дерматит co-washing-а само би я утежнил и навредил.

Как се започва co-washing ?

Класическият “Co-Wash” се прави, като се използва балсам, който обаче задължително не трябва да съдържа силикони, за да избегнем филмиращия им ефект и да може да измие добре. Много хора твърдят, че основният трик при този тип процедура е миенето със шампоан понякога. Тоталното му елиминиране измиването на косата би помогнало само при изключително суха коса. При всички останали случаи обаче е добре да добавяме и шампоан, веднъж седмично. Най-добре е да започнете с  балсам с лека текстура, тъй като изисква наистина големи количества.

Начин на измиване :

1. Намокрете напълно косата си с вода. Косата  трябва да е влажна.

2. Изцедете достатъчно количество балсам  за да покриете кичурите от корена до върха“

3. Масажирайте балсама в скалпа и разпределете равномерно през краищата. „Това ще помогне за разграждането на маслата и остатъците, останали от стилизиращите продукти“

След това оставете балсама да се абсорбира за три до пет минути. Ако косата ви е особено суха или повредена, оставете я по-дълго. „Ще действа като маска“ след това изплакнете само с вода докато измиете продукта от скалпа и косата си .

Повторете два до три пъти седмично. „Някои видове къдрици могат да издържат малко по-дълго без да се измиват, а някои къдрици се измиват по често "Ако косата ви е силно дехидратирана, повече съвместно измиване е по-добре, отколкото по-малко.

ВАЖНО: Използвайте задължително дълбокопочистващ шампоан веднъж на всеки две до четири седмици. Натрупването - от пот, стилизиращи продукти или балсам - е неизбежно- това може да причини сърбеж и дразнене на скалпа, както и омазняване 

Ако имате сухи, изтощени и заплитащи се коси, не ви остава нищо друго, освен да пробвате !

Препоръчваме ви един от най-добрите продукти на пазара ''Co-Wash''  на световната марка ''As i Am'' който мовете да закупите от нас !