Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

5 неща, които всеки с коса с ниска порьозност трябва да знае

1. Изясняване

Косата с ниска порьозност е склонна към натрупване на продукти, следователно те ще седят върху косата, вместо да проникват в нея.

Това означава, че избистрянето на косата ви е абсолютно необходимо или само ще я направите много по-трудна за овлажняване . Косата с ниска порьозност, покрита с натрупване на продукти, има две бариери пред приема на влага (натрупване и плътно затворена кутикула) .

2. Дълбоко кондициониране

Използвайте топлина , за да се отвори кутикулата и по този начин да позволите на влагата да влезе в косата.

Дълбокото кондициониране ще помогне на косата да стане хидратирана.

3. Наслояване / коктейл

Някои коси с ниска порьозност намират успех в наслояването на продукти един върху друг, за да увеличат задържането на влага.

Поддържайте косата си с леки продукти, за да предотвратите натрупването или просто измивайте по често косата. Съвместното измиване трябва да се извършва умерено или изобщо да не се използва , тъй като покрива косата с продукт, което води до натрупване на продукта.

4. Потърсете овлажнители и омекотители

Продуктите, съдържащи овлажнители като глицерин, мед и рициново масло, са най-добрият ви залог за овлажняване на косата, тъй като тези съставки помагат за привличането и задържането на вода в косата.

Омекотители като масло от ший също са чудесни за подпомагане на косата да стане мека и ще запечата влагата в косата ви.

5. Нанесете продукта върху влажна коса

Това гарантира, че в косата с ниска порьозност ще навлезе влага.

Мократа коса вече е абсорбирала малко вода, така че най-добрият начин да се уверите, че вашите продукти влизат в нея е като подсушите с хавлия косата си колкото да оберете излишната вода и да освободите място - за балсам / или друг овлажняващ продукт.

Използвайки тези съвети, управлението на вашата естествена коса с ниска порьозност трябва да бъде по-лесно.

by HairMag