Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

4 неща, които не бива да правите, когато имате коса с ниска порьозност

Ако косата ви е с ниска порьозн, тя може да стане с висока порьозност с течение на времето с повече механични, термични и химически повреди, така че умереността и подстригването са важни. Ето няколко неща, които трябва да запомните какво да не правите, ако имате коса с ниска порьозност.


1. Не се отказвайте от шампоана

Косата с ниска порьозност е по-податлива на натрупване на продукти. Само използването на почистващи балсами или измиване  повече от шампоан може да не е най-добрият режим за коса с ниска порьозност. Ако смятате, че имате коса с ниска порьозност и страдате от натрупване, опитайте с избистрящ шампоан и включете шампоани при съвместно измиване, за да видите дали това има значение. Също така, шампоанът леко отваря кутикулата за оптимално дълбоко кондициониране.

2. Не пропускайте топлината с вашите балсами

Задържането на влага не е проблемът, но получаването му е. Опитайте да използвате топлина,  найлонова шапка или хавлия с гореща вода за дълбока хидратация когато сте нанесли балсам. Те са чудесни инструменти, за да помогнат на определени съставки да се абсорбират върху  косата и правят вашите къдрици и вълни да се чувстват по-меки.

3. Не използвайте балсами без отмиване твърде често

Традиционните балсами за отмиване обикновено са формулирани с протеини, които помагат за укрепването на кутикулата на косъма, така че косата ви може да стане твърда от претоварване с протеини. Помислете дали да не използвате или да редувате балсама си с лек овлажнител или мляко за коса с овлажнители за меки къдрици и вълни между дните на измиване.

4. Не използвайте тежки масла.

Плътните масла и масла са твърде тежки за коса с ниска порьозност, особено за тези с фини нишки . Тежките продукти се натрупват бързо, което води до натрупване на продукти, което води до сухота, особено при многократно приложение. Ако обичате да запечатвате косата си в края на режима си и да освежавате косата си през седмицата, тогава помислете за леки масла за да подмладите къдриците си.

by HairMag