Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Как да определите дали косата ви се нуждае от протеин или влага

Дефицит на протеин 

Първо, от съществено значение е да знаете, че въпреки че е доста рядко, възможно е косата ви да липсва протеин. Когато това се случи, косата ви ще се почувства чуплива и по-податлива на накъсване . Липсата на протеин може да доведе до загуба на коса и растеж на слаби и чупливи нишки.“ Този дефицит обикновено е свързан с вашата диета, така че продуктите, насърчаващи възстановителните протеинови ползи, рядко ще обърнат проблема. Ще трябва да отрежете повредената коса или да я израстете, след като стигнете до корена на проблема. 

Дехидратация

Загубата на влага много прилича на недостиг на протеин. Няколко жизненоважни признака, че на косата ви липсва влага са:

  • Заплетена

  • Суха

  • Фриз

  • Трудно се разплита

  • Слаба коса

  • Хвърчаща

Ако изпитвате някой от споменатите по-горе проблеми, косата ви може да е дехидратирана и да се нуждае от влага. И тази липса на влага може да се дължи на използването на химически обработки като избелване, релаксатори, боядисване на коса или използване на инструменти за директно нагряване като плоски ютии или къдрене, които причиняват щети.

 Ако това наистина е така, подобно на щети от недостиг на протеини, ще трябва да отрежете увредената коса и да се уверите, че продължавате със здравословен режим за грижа за косата, който подхранва и подхранва косата ви. 

Как се балансира влагата

Когато косата ни е в дисбаланс и с ниско съдържание на влага, водата е от ключово значение!

И за да се гарантира, че водата може дори да си свърши работата и да възстанови нивата на влага, тя трябва да може да проникне в нишката на косата, което изисква косата ви да бъде добре почистена.

За това препоръчваме използването на избистрящ шампоан за внимателно отстраняване на натрупванията и замърсяванията, които може да са се отложили върху косата.

След като измиете старателно косата си, третирането на вашите пищни къдрици с дълбоко кондициониране ще ви помогне да напоите вашите къдрици с интензивна влага

Този процес ще помогне за еластичността и отскока на косата ви, защото знаем, че косата, която се връща назад или се свива, е здрава коса, така че търсете свиването като знак за отлично здраве на косата! Също така, не забравяйте да приложите хидратиращ отпуск в балсам  Leave-in за вашия режим, че той е на водна основа, за да уплътни влагата, която постигате от водата.

Да  обобщим :

Ако косата ви е груба, чуплива, твърда или ако не сте сигурни от какво се нуждае косата ви, дайте й влага. Не забравяйте, че косата ви  се състои предимно от протеини и е необходима правилна структура на протеина, за да се свързват молекулите на водата и също така да поддържа водата заключена във космените влакна. Може да бъде предизвикателство да се коригира дисбалансът между протеини и влага, но докато се обръща голямо внимание на косата и режима ви, намирането и коригирането на всякакви проблеми става много по-лесно.

Косата с ниска порьозност има нужда от хидратация(влага) използвайте хидратиращи продукти.

Коса с средна порьозност има нужда от хидратация и от време на време протеин , по точно трябва да има баланс между двете.

Коса с висока порьозност има нужда от повече спротеин и  по малко хидратация

Ето как да тестваме косата си за да разберем от какво има нужда :

  • Балансирана коса: когато опънатата, мокра или суха коса отскочи до първоначалната си дължина, косата ви е хубава и балансирана

  • Твърде много протеин: когато опънатата, мокра или суха коса ще се разтегне малко повече от обикновено, след което ще се счупи.

  • Твърде много влага: когато опъната мокра или суха коса ще се разтегне без да се чупи, Косата се чувства вяла, слаба и безжизнена, косата има твърде много влага и се нуждае от лек протеин.

  • by "HairMAG"