Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Pre-poo

 Pre-Poo е процес, който човек прави, за да подготви косата преди измиване с шампоан и представлява обработка на косата с масло или балсам

ЗАБАВЕН ФАКТ : В къдравия свят думата шампоан често се съкращава на Poo.

Pre-poo осигурява на косата ви защитен слой срещу сурови химически шампоани, които могат да отстранят влагата на косата 

Pre-Poo работи добре за коса с ниска порьозност, тъй като помага да се заключи влагата и да се предпази косата от отстраняващите ефекти на шампоана.

Предимства на Pre-Poo за коса с ниска порьозност

Поддържа скалпа овлажнен

Прилагането на естествено масло или балсам помага за хидратиране на скалпа и предотвратяване на изсушаването му, лющенето или сърбежа.

Това е полезно за тези, които често страдат от чувствителен скалп. възстановява загубената влага, което намалява дразненето и възпалението.

Подобрява управляемостта на косата

Добавя блясък

Докато шампоанът може да отстрани естествените масла на косата методът pre-poo работи, като задържа някои от тези масла, което поддържа косата блестяща и лъскава.

Помага за разплитане на косата

Защо Pre-Poo е особено важен за косата с ниска порьозност ?

При косата с ниска порьозност и липсва влага и това може да я направи безжизнена и податлива на накъсване.

Методът pre-poo работи толкова добре за косата с ниска порьозност, защото се фокусира върху възстановяването на влагата и коригирането на баланса.

Слагайки естествени масла или балсам върху косата, преди да започнете измиване с шампоан, вие добавяте мекота и влага към косата. Това ще помогне да се поддържа хидратирана, като същевременно се предпазва от потенциални щети .

Защитата на естествените масла върху скалпа е един от най-добрите начини да гарантирате, че косата и скалпът ви остават здрави, така че този метод не трябва да се пренебрегва, ако имате коса с ниска порьозност.

Препоръчителни продукти за прилагане на процеса на коса с ниска порьозност

Има два продукта : с балсам или с масло.

Те имат свои уникални предимства, но вашият избор ще бъде направен според вашия тип коса и вашите предпочитания.

И двата варианта са чудесни за химически обработена коса или коса, която е изключително суха, защото те са много хидратиращи.

Ако обаче сте склонни към натрупване на продукти, тогава може да се възползвате от използването на масло, а не на балсам.

Pre-Poo с дълбоко балсам

Всеки тип коса е различен, така че използването на дълбок балсам може да е по-полезно за вас, особено ако косата ви е изключително суха и липсва хранителни вещества.

Кондиционерът може да помогне за възстановяване на баланса на скалпа.

Това дълбоко кондициониране е идеално за тези с дебела коса или много суха коса, защото е изключително овлажняващо, но няма да натежи косата или да я омазни.

Pre-Poo с масло

Има много предимства от използването на масло като предварително почистване за коса с ниска порьозност,  от съществено значение да използвате проникващи масла, а не запечатващи масла . Някои примери за проникващи масла включват:

- Кокосово масло

- Масло от Шеа

Масло от Бабасу

- Масло от Авокадо

  • Тези масла имат способността да проникват бързо и лесно в косъма и да блокират влагата, което е от съществено значение при косата с ниска порьозност. По-леките масла могат да бъдат по-полезни за косата с ниска порьозност, докато тежките масла и масла могат да причинят натрупване на продукт. Ако имате сух или чувствителен скалп, можете да добавите етерични масла като мента или лавандула, за да успокоите и успокоите раздразнения скалп

    Как да подготвим косата с ниска порьозност ?

Стъпка 1

Най-важната стъпка да разделите косата на части.Това улеснява разпределението на маслото или балсама.

  • Стъпка 2

Започнете да нанасяте обилно количество масло или балсам върху суха коса. Масажирайте скалпа внимателно с върховете на пръстите си.

Стъпка 3

Съберете косата си на кок и поставете найлонова шапка за да запазите всичко на мястото си.Това също така ще защити вашето облекло.

  • Стъпка 4

Оставете го в косата за около 30 минути

  • Стъпка 5

Измийте косата си с шампоан желателно е да използвате избистрящ ( дълбоко почистващ) и се уверете, че цялото масло е добре измито. Оформете косата си както обикновено.

  • Ако решите да използвате дълбок балсам или масло като метод , трябва да вземете предвид тези неща:

  • Склонни ли сте към натрупване на продукти? Ако е така, маслото е по-добрият вариант

  • Ако маслата правят косата ви мазна и я утежняват , тогава изберете балсам.

  • Колко често трябва да използвам метода?

Зависи изцяло от вашия тип коса, но обикновено препоръчваме да бъде веднъж седмично.

Всеки реагира по различен начин, така че ако забележите, че косата ви се чувства омазнена, тогава трябва по-рядко да го прилагате.

Много хора получават страхотни резултати от това на всеки 4 до 6 седмици, тъй като установяват, че това създава добър баланс