Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Deep treatment once a week

Предимства на дълбокото лечение

Съставките в дълбокия балсам(маска) са предназначени за хидратиране и омекотяване на косата, повредена от химическа обработка (като цвят на косата, къдрене или химическо изправяне), излагане на топлина ( маша, преса за коса и вредното въздействие на слънцето) и лекарства (да ... някои лекарства могат да оставят косата да се чувства суха и груба).

Дълбокото кондициониране предотвратява сухотата и накъсването също помага за подобряване на еластичността на косата, като възстановява влагата, което позволява на косата да се противопостави по-добре на разтягане и напрежение. Помислете за косата си като за ластик, колкото повече еластичност (или гъвкавост, осигурена от добра хидратация), толкова по-дълго тя може да устои на напрежението или разтягането, преди да се счупи.

Освен че косата изглежда по-здрава и се чувства по-мека, дълбоките балсами са от съществено значение за предотвратяване и борба с накъсването на косата. Основните съставки, предлагани от дълбоките балсами, са предназначени да поправят и подхранват косата ви, така че ще трябва да оставите дълбокия балсам в косата си малко по-дълго от традиционния балсам преди изплакване, за да може той наистина да проникне в косата. Съставките за дълбоко кондициониране са:

  • Масло от авокадо

  • Бадемово масло

  • Шипково масло

  • Алое вера

  • арганово масло

  • Кокосово масло

  • Слънчогледово масло

За коса с ниска порьозност използвайте балсами или маски без протеин, а само с овлажняващи съставки.

За коса с средна порьозност използвайте балсам или маска с баланс между протеин + овлажняващи съставки

За коса с висока порьозност използвайте балсам или маска с повече протеин + овлажняващи съставки

Колко често трябва да подготвям косата си дълбоко?

При всеки е различно в зависимост от порьозноста на косата.Повечето хора се справят добре с дълбоко кондициониране 2-4 пъти месечно. Ако косата ви е силно повредена или суха, трябва да сте в дълбоко състояние задължително веднъж седмично.

Като цяло, оставянето на дълбок балсам(маска) за 5-30 минути (в зависимост от състоянието на косата ви) трябва да даде на косата ви достатъчно време да поеме хранителните вещества и хидратацията, които дълбоките балсами предлагат. Има няколко различни начина, по които можете да подготвите косата си дълбоко: Можете да подготвите дълбоко под душа. Най-добре е да нанесете балсама и да го оставите включен, докато се къпете. Парата също ще бъде от полза, за да помогне на балсама да абсорбира по-добре.

Друг начин да го направите е като нанесете  дълбок балсам(маска) върху косата си и я поставите за известно време с найлонова шапка . Можете също да затоплите с толлина(сешоар) за да накарате балсама да проникне през косата.  Друг вариант е да намокрите хавлия с гореща вода да я изцедите и да я увиете върху косата си.Топлината по добре ще позволи на дълбокия балсам да проникне в косата и също така ще помогне на някои съставки да повлияят върху кутикулата на косата. Когато използвате дълбок балсам:

  • Винаги първо шампоан за коса. Дълбокото кондициониране работи много по-добре на чиста коса.

  • Нанесете балсам, започвайки от краищата, и го насочете нагоре към скалпа.

  • Не прилагайте твърде много. Това може да натежи косата и да я накара да изглежда или да се чувства мазна.

  • Изплакнете балсама със  вода. 

  • Опитайте да спите с дълбок балсам, нанесен върху косата, и го изплакнете на следващата сутрин, когато косата ви се нуждае от допълнителна любов. И не забравяйте да използвате найлонова шапка, за да защитите калъфката си!

Най-добрите дълбоки балсами и маски за естествена коса който сме изпробвали и  работят:

SheaMoisture Manuka Honey &Mafura Oil Intensive Hydration Treatment Masque

SHEA MOISTURE COCONUT & HIBISCUS

Най-добрите дълбоки балсами и маски за химически третирана и увредена коса

Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil Conditioner

Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil treatment masque

За да подобрите ефективността и ефикасността на вашето дълбоко кондициониращо лечение, следвайте тези съвети:

  1. Косата ви трябва да е мокра, а балсамът, който използвате, трябва да съдържа или кокосово масло, или зехтин в списъка на съставките. Ако обаче използваният балсам не съдържа тези съставки, те могат лесно да бъдат добавени.

  2. Балсамът трябва да се нанася равномерно върху цялата коса. Това се прави най-добре, като отделите време за разделяне на косата и нанасяне на балсама върху малки секции.

  3. Може да се добави топлина с помощта на топла вода. Отнема само 15 минути, докато „чистата“ вода напълно насити косата, докато парата отнема поне 18 часа, за да насити напълно косата. Това би означавало, че добавянето на вода директно към косата ви е по-полезно, отколкото пара.

Продължителността на времето, през което балсамът остава върху косата, е лично предпочитание.

Нашият съвет:  Използвайте любимия си балсам или маска за дълбока хидратация . Ако не включва масло, което ще проникне в косъма, просто добавете малко кокосово масло или зехтин.

 Как можете да разберете дали сте свръх кондиционирани?

 Признаците, че прекалявате с дълбокото кондициониране, включват:

  • омазняване

  • липса на плаваемост и обем

  • прекомерен блясък или гланц

  • повече трудности при оформянето на косата с топлина

Ако забележите някой от тези признаци, просто намалете употребата на вашия балсам или маска.

by HairMAG