Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Какво е Plopping ?

#Plopping е техника за изсушаване на къдравата коса и оформяне, която води до подскачащи, дефинирани и хидратирани къдрици, която използва памучна тениска (или калъфка за възглавница) или кърпа от микрофибър, за да изсуши мокрите ви къдрици . Plopping е идеална е за хора с по разхлабени къдрици и вълни от (2A до 3B ) но може да се използва и при останалите типове.Тази техника позволява на водата в косата ви да попие в кърпата от микрофибър или в тениската, като избягва увреждащото триене на кутикулата, което традиционните хавлиени кърпи могат да причинят .

КАК се прилага техниката Plopping ?

Plopping техниката е много лесна ! Всичко, от което се нуждаете, е памучна тениска или кърпа от микрофибър.

1.Измийте косата си, както обикновено.

2.Нанесете вашият стилизиращ продукт върху мокра коса използвайте максимум 2 продукта: балсам без отмиване Leave-In или активатор за къдрици / или стилизиращи продукти( Jelly или Гел), но използвайте малко повече като количество отколкото обикновено,защото той също се абсорбира отчасти от ризата или кърпата от микрофибър.

3.Поставете тениската или кърпата на равна повърхност.Ако използвате риза, поставете ръкавите отдолу.

4.Застанете пред нея обърнете главата си напред, свивайки се в кръста, така че цялата ви коса да е в центъра на кърпата и на върха на главата ви.

5.Хванете ризата или кърпата, която е зад главата ви, и я обърнете върху косата си на врата си.

6.След това вземете ръкавите на ризата или дъното на кърпата и я сгънете върху челото си към гърба. Завържете кърпата върху задната страна .

Трябва да я оставите върху косата си от 30 до 60 мин. след като я свалите от косата си, тя вероятно няма да е напълно суха и от вас зависи дали искате да я разпръснете или да оставите въздуха да си свърши работата или можете да оптимизирате резултатите със страхотен дифузер.

Това е!

Експериментирайте и открийте колко време работи най-добре за вас !

НЕДОСТАТЪЦИТЕ НА техниката Plopping.

Единственото нещо, за което можем да се сетим, е, че ще използвате повече от стилизиращите си продукти. Тениската или кърпата от микрофибър, които използвате, не само абсорбират вода, но също така абсорбират оставящия се балсам, гел и / или мус, който използвате. Друг недостатък може да бъде, че продуктите за коса попадат върху корените на косата ви, което ги омазнява по-бързо.