Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

10 Грешки които допускат дамите с къдрави коси

 За разлика от правите и вълнообразни типове коса, къдравата коса често идва със свой уникален набор от предизвикателства, сред които повишена вероятност от накъсване, сухота и хвърчащи къдрици. Независимо какъв тип къдрици имате,  най-вероятно вече сте се сблъскали с поне едно или две от тези притеснения в стремежа си към подскачащи и дефинирани къдрици. Ей, борбата е истинска - разбираме. Ето защо  нашия екип от Eксперти по грижа за косата, успя да разбере  кои са най-често срещаните грешки на дамите с къдравата коса и какво можете да направите, за да ги избегнете, за да запазите вашите къдрици гладки, блестящи и непокътнати!
Последвайте ни в Instagram: hairmagbg
Присъединете се към групата ни в facebook: CURLY HAIR BG

Грешка # 1: Пречистване на косата
Докато честотата на измиване на косата зависи изцяло от вас и обикновено зависи от редица фактори - влага на скалпа, производство на себум, график за тренировки сред тях - препоръчително е къдравите типове коса да сведат шампоана до минимум. С други думи,  трябва да спрете да  миете ежедневно косата си . Текстурираната коса се нуждае от естествените си масла, за да остане здрава и ако я миете твърде често, тя може да изсъхне, което може да доведе до увреждане и накъсване. За най-добри резултати опитайте да го почистите само веднъж или два пъти седмично.

Грешка # 2: Пропускане на балсам
Къдравите и чупливи типове коса често са доста сухи,  поради което е изключително важно за вас да поддържате тези деликатни нишки добре хидратирани. С други думи: не пропускайте балсама! Хидратиращ балсам, специално разработен за работа с къдравата ви коса - ще ви помогне да осигурите здравословна доза хидратация, подхранване и защита, която косата ви не може да получи само от шампоана. Просто не забравяйте да потърсите здравословни за косата съставки като кокосово масло, масло от шеа, масло от авокадо и алое вера.

Грешка # 3: Изчаквате твърде дълго, за да приложите стилизиращи продукти
Що се отнася до къдравата коса се препоръчва да нанасяте стилизиращи продукти, докато косата ви е все още много влажна . Ако чакате твърде дълго, вие може да нагрубите кутикулата на косъма, причинявайки къдриците ви да станат недефинирани. Когато прилагате продуктите си, не забравяйте да ги преработите  със затворени ръце ( ТЕХНИКА МОЛЕЩИ СЕ РЪЦЕ) .

Грешка # 4: Изсушавате косата си по грешен начин
Оставете косата си да изсъхне сама на въздух  когато е възможно разбира се това обикновено е най-добрият избор за къдрави момичета. Въпреки това, ако ще изсушавате косата си, не забравяйте да добавите приставка за дифузер към сешоара, за да ограничите количеството пряка топлина и силен въздух, удрящи вашите нишки. Използвайки дифузер, ще можете да предпазите косата си от прекалено разбъркване докато изсъхва от своя страна, създавайки по-малко триене и по този начин, по-малко къдрене.

Грешка # 5 Използване на хавлиена кърпа
Хавлиената кърпа има мънички бучки, които нараняват кутикулата на косата ви. Те също така абсорбират твърде много вода от косата, което може да я заплита. „Използвайте памучна тениска или кърпа от микрофибър, за да подусшите.

Грешка # 6: Неизползване на балсам без измиване( LEAVE-IN )
Не е достатъчно само да хидратирате  косата си под душа. Текстурираната коса се нуждае от дълготрайна влага и защита, поради което е силно препоръчително да използвате  лек балсам без отмиване . Освен че осигурява на косата ви солидна доза дълготрайна влага и подхранване, тя също така образува защитна бариера около нишките ви, за да блокира онези неща, които могат да навредят на вашите къдрици, като разхвърчаване, счупване и UV увреждане и е добра основа преди използване на стилизиращ продукт.


Грешка # 7: Използване на четка за детайлиране
Важно: никога  не разплитайте косата си след душ. Използването на гребен с фини зъби върху текстурирана коса е най-лесният начин да нарушите вашите къдрици, причинявайки нишките ви да се превърнат в една гигантска, непокорна бъркотия. Вместо това опитайте внимателно да разресвате и разплитате къдриците си под душа, докато оформяте косата си. Използвайки гребен с широки зъби  или специална четка за къдрици  работете с балсама по дължината на косата си, като не забравяйте да прокарате пътя си от краищата до корените, докато къдриците ви останат без възли. След като косата ви е напълно изплакната, трябва да се въздържате от разресване или разплитане на косата (дори с пръсти), тъй като това само ще разкъса къдриците ви и ще създаде повече ненужно разочарование.

Грешка # 8: Използване на продукти със сулфати
Въпреки че винаги си поставяме за цел да стоим далеч от продукти, съдържащи сулфати (тези почистващи агенти, отговорни за богатата пяна в шампоаните), особено важно е да го правим, когато се занимаваме с къдрава коса. Сулфатите  дехидратират нишките ви, причинявайки им да станат чупливи и размити. Трябва да използвате безсулфатни продукти които нежно почистват и подхранват нишките ви, без да ги лишават от естествените им масла

Грешка # 9:Често докосване на косата
„Не пипайте косата си прекалено често.

Грешка # 10:  Не предпазвате косата си, докато спите.
Може да изглежда малко сложно като поддръжка, но защитата на косата, докато спите, всъщност е решаваща стъпка в грижата за вашата къдрава коса. Без значение колко скъпи са вашите чаршафи, памучната им тъкан все още е твърде сурова по деликатните ви нишки. Памукът също попива естествените масла на косата ви, докато спите, изчерпвайки влагата и. За да се преборите с това, опитайте да увиете косата си в копринен шал или да спите върху копринена калъфка, което ще ви помогне да запазите модела си на къдрици и да намалите количеството триене, на което са изложени през цялата нощ.