Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Дълбоко почистващ шампоан (Clarifying), почистващ шампоан( Cleansing) и обикновен шампоан !?

Защо е добре да използваме ДПШ и каква е разликата му с останалите шампоани ?

Традиционният шампоан е чудесен за поддържане на чиста коса и скалп ежедневно, но когато усетите, че косата ви се омазнява по бързо, усещате я утежнена , къдриците ви са сухи, хвърчащи не добре оформени , тогава имате нужда от по-дълбоко почистване . В този момент вие имате нужда от ДПШ избистрящ шампоан.

Нашите Експертите по грижа за косата препоръчват да използвате ДПШ - избистрящ шампоан, за да се отървете от натрупванията ( масла, стилизиращи продукти, ХЛОР, ВАРОВИК ) върху скалпа и косата един или два пъти месечно.

Имайте едно на ум НЕ всички ДПШ могат да почистват ХЛОР и ВАРОВИК – а тези два елемента съдържащи се в водата която използваме водят също до Суха, изтощена без блясък и склонна към накъсване коса, сърбеж и зачервяване по скалпа.

Това което отличава ДПШ от другите почистващи шампоани е нивото и количеството на повърхностно активни вещества, съответно при тези ДПШ който могат да почистват включително хлор и варовик нивото и количеството на повърхностно активни вещества са повече съдържат също и по – богати подхранващи активни съставки . Такъв шампоан е на марката Preve Laboratories- Bamboo Charcoal Дълбоко почистващ избистрящ и детоксикиращ шампоан

Съдържа : Високо ниво на няколко меки и нежни повърхностно активни вещества – който премахват всичко включително хлор и варовик.

АКТИВЕН ВЪГЛЕН ОТ БАМБУК, който почиства в дълбочина излишния себум и всякакви токсини, които се отлагат върху кожата заедно с потта, микрозамърсителите и фините частици от градско замърсяване, полепнали по повърхността на кожата и косата.

ЗЕЛЕН ЧАЙ е антиоксидантна съставка, която защитава и освежава скалпа и кожата

МАСЛО ОТ ЦЕНТЕЛА АЗИАТИКА - действа като антиоксидант и е отличен овлажнител.Спомага за намаляване на видимите признаци на чувствителност - сърбеж, парене, зачервяване. Основните активни съставки на Центела азиатика - сапонините, известни като азиатикозиди - имат успокояващ, лечебен ефект.

Масла от Бразилски орех, Ленено масло и Алое, овлажняват скалпа, подхранват и предпазват косата.


Защо измиването на косата с избистрящ( Дълбоко почистващ) шампоан е наистина добро за вас.

Натрупването не се причинява само от продукти за коса. Знаете ли, че потта също се натрупва?Потта, естествените масла, външните масла,замърсяването, излагането на външна среда също причиняват натрупване ... Всичко в крайна сметка причинява натрупване.Дълбокото почистване наистина помага като прави един рестарт на косата.

Съвет: Ако използвате Дълбоко почистващ-избистрящ шампоан (той прави косата ви много твърда), след измиване задължително използвайте дълбоко подхранващаи и овлажняваща маска или балсам ( Балсама на ''Preve Laboratories'' e много добър вариант понеже той е с ниско pH и това му дава възможността да заключи в косата всички подхранващи и овлажняващи съставки, докато pH- то на маските е високо т.е алкално !

Безопасни ли са избистрящите шампоани?

Докато избистрящият шампоан може да помогне да се отървете от излишното натрупване, твърде многото му използване може да има неблагоприятни ефекти.

Използването на този шампоан повече от няколко пъти седмично може да остави косата ви да се чувства суха и мътна.

Трябва да бъдете внимателни, ако имате боядисана коса.Това е така, защото силните повърхностно активни вещества могат да увредят цвета на косата ви. Като обикновено правило, ако избистрящият шампоан не казва, че е безопасен за цвета на етикета, тогава вероятно не е подходящ за боядисана с коса коса.

Разликата между Clarifying(избистрящ) ДПШ и обикновения шампоан е, че първият се отървава от:

  • Примеси

  • Натрупване на твърда вода

  • Натрупване на продукти

  • Силикон от стилизиращи продукти

  • Химически отлагания на цвета на косата

  • Гъбични бактерии

От друга страна, обикновеният шампоан има меки почистващи агенти с повече акцент върху овлажняването на косата ви и я прави блестяща, а не чиста отвътре навън.

Натрупването на продукти са основните причини косата ви да се чувства нестабилна, а рН на скалпа ви се променя от леко киселинно до алкално, причинявайки проблеми като сърбеж, гъбички и пърхот.

Не препоръчваме да изхвърляте обикновения си ежедневен шампоан.

Номерът е да ги редувате в идеалния случай да използвате избистрящ шампоан веднъж или два пъти месечно , за да придадете на косата си докосване до фоликуларно освежаване.

Шампоанът Cleansig (почистващ) е чудесен вариант за почистване на скалпа и косата , тъй като нежно премахва натрупванията, като същевременно поддържа деликатния баланс на влагата, в който здравата коса процъфтява, без да премахва естествените масла ! Той може да се използва по често от дълбоко почистващия шампоан.

Защо стайлърите не работят на вашата коса. Стайлинг продуктите вероятно няма да работят поради натрупването.

Стилизиращите продукти работят най-добре върху чиста коса. Това което трябва да направите е да пречистите косата си, за да подобрите дефиницията.