Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

LOC method за къдрави коси

✅LOC method Какво означава и кой може да го прилага ?

#LOC method - Самото име означава продуктите и реда в който да ги прилагате .

✅Това, което отличава метода LOC от другите методи, е наслояването на продуктите в определен ред, за да се засили максимално задържането на влага. Слоят влага е ефективно запечатан от два продукта, за които е известно, че са отлични уплътнители: масло и крем.

#Маслото и крем с масла имат способността да създават слой по косъма, който помага да се предотврати изпаряването на водата от него и загубата му в атмосферата, като по този начин помага на косата да остане овлажнена по-дълго време. Използвайки масло, последвано от по-плътен, по-тежък овлажнител на основата на масло отгоре, вие гарантирате, че възможно най-много влага остава върху косата което е от полза за къдравите, които се борят да поддържат овлажнена коса.

✅За кого е подходящ метода LOC ?

Методът LOC ще работи най-добре за коса с висока порьозност или коса, която винаги се чувства суха. Имайте предвид обаче, че порьозността ще играе основна роля в това дали този метод работи или не за вас.

Без значение какъв е вашият модел на къдрици, ако косата ви е химически обработена тогава вероятно имате висока порьозност и се борите със задържането на влага. Ако сте къдрава с ниска порьозност и опитате този метод, бихте рискували да имате утежнена или мазна коса.

✅Как се прави методът LOC

Методът е толкова лесен за включване във вашата рутина, защото включва използването на продукти, които вероятно вече притежавате, и просто ше направите промяна на реда в който ги прилагате върху косата си. Ако искате да започнете да използвате метода LOC, просто следвайте тези лесни стъпки по-долу.

👉Стъпка 1: Нанесете върху влажна коса балсам без изплакване ( Leave-in (или течност), тъй като и двете се използват от къдриците, за да осигурят влагата, която ще бъде запечатана. Препоръчваме да нанесете овлажняващ балсам без изплакване върху почистена коса.

👉Стъпка 2: Масло

След това нанесете тънък слой масло върху косата си, за да запечатате влагата. Маслото, което прилагате, ще варира в зависимост от порьозността на косата ви.

👉Стъпка 3: Крем

Последната стъпка е да нанесете на косата си кремообразен овлажнител на основата на масло, за да запечатате тази влага. Кремът може също така да осигури на вашите къдрици определение и задържане, така че изберете крем за оформяне, който работи за вашата прическа. Ако вашите къдрици изискват повече задържане, отколкото кремообразният овлажнител, тогава не се колебайте да завършите с редовните си стилизиращи продукти, за да оформите косата си както обикновено.

Изборът на правилните продукти за този метод е от решаващо значение за успеха на метода LOC.

В тази връзка ще ви дадем насоки за най-подходящите продукти които да използвате за всяка една стъпка..

👉За стъпка 1 : Балсам или мляко без изплакване . Този продукт ще осигури влагата, която в крайна сметка ще бъде запечатана от други продукти по-късно в тази рутина

✅SheaMoisture Hibiscus Curl and Style Milk

✅SheaMoisture 100% Virgin Coconut oil Leave-In treatment

✅SheaMoisture Coconut & Hibiscus Hold & Shine Moisture Mist

👉Маслата, които изберете за тази стъпка зависят от порьозността на косата ви.

Ако сте с висока порьозност, можете да използвате по-тежки масла. Ако обаче имате ниска до нормална порьозност то тогава ще са по подходящи по-леки масла, които няма да оставят косата ви натежала или мазна.

ВИСОКА ПОРЬОЗНОСТ

Тези тежки масла осигуряват по-голяма защита за предотвратяване загубата на влага:

✅Рициново масло

✅Зехтин

ЗА НОРМАЛНА ПОРЬОЗНОСТ

✅Масло от жожоба

✅Масло от гроздови семки

ЗА КОСА С НИСКА ПОРЬОЗНОСТ

Тези масла са много леки, но все пак ефективни при запечатването на косата и няма да оставят косата ви мазна, ако се прилага леко и равномерно:

✅Масло от камелия

✅Масло от авокадо

✅ Арганово масло

✅Масло от кайсиеви ядки

Също така не се колебайте да комбинирате тези масла, за да създадете идеалния микс за специфичните нужди на вашата коса.

👉Стъпка 3: Крем

Крем за къдрици Cantu или Активатор за къдрици Preve laboratories Curls Renew

ако искате задържане( фиксиране на къдриците) вместо активатора или крема, използвайте:

✅Mixed Chicks Coil Kink Style Cream ,

✅Cantu crem gel или някакъв друг стайлър .