Оторизиран Магазин

Експертът по къдрици

Новини

Как правилно да използваме балсам или маска за коса ?

Много често, дамите НЕ използват правилно продуктите си за коса, следователно неправилното използване води до нежелан резултат и разочарование за което в някой случай не е виновен продукта, а нашето не знание за неговото правилно нанасяне и неравномерното нанасяне на продукта по  косата.

Балсамът и маската са препоръчителна допълваща грижа за красива, здрава и блестяща коса. За съжаление обаче, много дами са склонни да пропускат употребата им или пък не знаят как правилно да ги нанасят. А повярвайте, второто наистина има значение! Така че, да се вслушаме в съветите и сами да се убедим в разликата след това.

Балсамът е необходима втора стъпка в измивния ритуал на косата, тъй като омекотява, подхранва и защитава косъма, подпомага заключването на влагата в него, а в резултат – улеснява и разресването. От друга страна, маската за коса е достатъчно да присъства 1 – 2 пъти седмично, но пък тя осигурява солидна доза възстановящи и подхранващи компоненти за незабавно съживяване на косъма.

Много е важно да подберем балсам и маска за коса според нуждите й – къдрава, склонна към заплитане, изтощена, боядисана, суха, мазна, увредена или с чувствителен скалп. За всеки проблем си има решение под формата на специализирани формули с активни съставки, които обгрижват косъма от корена до върха и в дълбочина.

Балсам за коса

За да проникнат по-добре съставките на балсама, е хубаво при измиване с шампоан добре да разтъркваме и масажираме косата и скалпа.

Препоръчително е да изплакваме с хладка вода – тя затваря фоликулите и предотвратява накъсване. Когато косата започне „да скърца“ под пръстите ни сме готови за втора стъпка – нанасяне на балсам.

Необходимо е много внимателно да изстискаме водата от косата – в противен случай балсамът няма да се задържи върху косъма, а ще се стече към скалпа което не е желателно !

Изсипваме в шепата количество балсам и нанасяме, като се стремим да попада върху всеки кичур и предимно в долната половина на косата (която е и най-изтощена). В противен случай, може да запушим фоликулите по скалпа, което да забави растежа или да засили омазняването.

Хубаво е да оставим балсама максимално дълго време върху косата, за да подейства ефективно. Можем да използваме времето за други процедури. Изплакваме косата отново с хладка вода докато стане гладка и премахнем „хлъзгавия“ ефект.

Маска за коса

1. Тя се нанася върху измита, но подсушена с кърпа коса, така че да остане влажна, но да не се стича вода от нея. След това взимаме необходимото количество от маската и нанасяме по цялата дължина на косата и я разресваме много внимателно. Обикновено можете да използвате гребени, които са с много едри зъбци с големи разстояния между тях или просто я нанесете с пръсти и разнесете по дължините с движение молещи ръце както е на снимката . Това се прави с цел да разнесем продукта навсякъде. така че да се задържи върху косъма и същевременно да попие в него чрез влагата, Недостатъчното равномерно нанасяне на продукт по косата води до нежелан резултат !. Препоръчително е да изплакваме с хладка вода – тя затваря фоликулите и предотвратява накъсването на косата..

2. Защо с хладка вода?

Когато мием косата си с прекалено топла вода, това оставя фоликулите на косъма отворени и по този начин е много податлив на изсъхване и начупване. За да предотвратим това, трябва да мием косата си с хладка вода. Казват, че ако я облеем със студена вода точно преди да излезем от банята, това ни гарантира още по – бляскава коса.

3. „Имайте в предвид , че когато косата ни е мокра е много по – крехка. Затова, когато я разресваме докато е още мокра, трябва сме много внимателни, защото в противен случай ще накъсаме дължините и.“

За максимална ефективност на маската за коса препоръчваме да завиете косата в затоплена кърпа за около 10 минути. По този начин съставките ще влязат в пряк контакт с косъма, което ще улесни абсорбирането им. Ако пък искаме да сме максимално коректни в изпълнението, ще е добре да включим и сешоара за няколко минути през кърпата.

Ако косата ни е в много лошо състояние е добре да оставим маската да действа още 10 минути след сваляне на кърпата.

Ако имаме тънка или мазна коса, не е препоръчително да използвате маска, а само балсам .